Οι συνομιλίες με την Ελλάδα που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο πιθανόν θα τραβήξουν έως την Κυριακή και θα είναι οι τελευταίες για το θέμα αυτό, τόνισε σήμερα ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών Πέτερ Καζίμιρ.  «Έχουμε όλοι απαυδήσει. Σε μια ρεαλιστική βάση, περιμένω οι διαπραγματεύσεις να τραβήξουν έως την Κυριακή», είπε.

 

«Είναι πραγματικά η τελευταία συνάντηση για το θέμα αυτό. Ταξιδεύουμε στις Βρυξέλλες είτε για να εγκρίνουμε μια συμφωνία... είτε, εάν δεν υπάρχει συμφωνία, θα μιλήσουμε για τις τεχνικές λεπτομέρειες της χρεοκοπίας ενός κράτους-μέλους της ευρωζώνης», επισήμανε, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα και η καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε ότι το Eurogroup του Σαββάτου είναι αποφασιστικής σημασίας για την Ελλάδα. Ερωτηθείσα για το κατά πόσο εξετάστηκε το σενάριο να μη βρεθεί λύση το Σάββατο, η Μέρκελ είπε πως δεν είναι σε θέση να κάνει εικασίες για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης, τονίζοντας ότι η πολιτική βούληση υπάρχει από παντού για να βρεθεί μια λύση. «Ελπίζουμε πως μια συμφωνία θα επιτευχθεί το Σάββατο», ανέφερε.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr