Μέρκελ: Περιμένω να δω πώς θα μας προσεγγίσει η Ελλάδα

Μέρκελ: Περιμένω να δω πώς θα μας προσεγγίσει η Ελλάδα Facebook Twitter
3

Απέκλεισε και πάλι το ενδεχόμενο διαγραφής μέρους του χρέους της Ελλάδας η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Hamburger Abendblatt ότι «υπήρξε ήδη μια εθελοντική παραίτηση των ιδιωτών πιστωτών, οι τράπεζες παραιτήθηκαν από δισεκατομμύρια απαιτήσεών τους στην Ελλάδα»,.

Σημείωσε επίσης ότι «η Ευρώπη θα συνεχίσει να δείχνει την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα, όπως και στις άλλες χώρες που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση εάν οι χώρες αυτές εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις και μέτρα εξοικονόμησης», ενώ ερωτώμενη για το πώς βλέπει τις πρώτες ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, όπως αυτή για την αύξηση του κατώτατου μισθού και τις επαναπροσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, υπογράμμισε: «Εμείς, δηλαδή η Γερμανία και οι άλλοι Ευρωπαίοι εταίροι, περιμένουμε να δούμε με ποια αντίληψη θα μας προσεγγίσει η νέα κυβέρνηση».

Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει απόπειρα προσέγγισης από καμία πλευρά ενώ πληροφορίες από το Βερολίνο αναφέρουν ότι δεν θα την επιδιώξει η Μέρκελ και ίσως να μην υπάρξει τετ ατετ ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα ούτε στη Σύνοδο Κορυφής.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM