Για «παραποίηση της αλήθειας» κάνει λόγο το Κ.Κ.Ε για την άρση ασυλίας ευρωβουλευτή του

Για «παραποίηση της αλήθειας» κάνει λόγο το Κ.Κ.Ε για την άρση ασυλίας ευρωβουλευτή του Facebook Twitter
0

Απάντηση μέσω του Ριζοσπάστη (www.rizospastis.gr ) δίνει το ΚΚΕ στην άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή του κόμματος Γιώργου Τούσσα από το Ευρωκοινοβούλιο μετά από αίτημα του Πρωτοδικείου Πειραιά για υπόθεση απάτης.  Σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης του Κοινοβουλίου ο κ. Τούσσας «μαζί με οκτώ άλλα άτομα, κατηγορείται ότι μείωσε εν γνώσει του και για να ωφεληθεί άλλος, κατά ποσό μεγαλύτερο των 147.000 ευρώ την περιουσία του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου ΝΑΤ , νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, του οποίου η διαχείριση είχε ανατεθεί σε αυτόν. Η εικαζόμενη απάτη διεπράχθη από τον κ. Τούσσα, ο οποίος ενήργησε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΑΤ και είχε, ως εκ τούτου, την ιδιότητα του υπαλλήλου κατά την έννοια του ελληνικού ποινικού δικαίου».


Σε δελτίο τύπου το Κομμουνιστικό Κόμμα αναφέρει: «Η άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Τούσσα, ψηφίστηκε σήμερα (σ.σ. χτες) από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έπειτα από αίτημα της Εισαγγελίας Πειραιά με την κατηγορία ότι ως μέλος του ΔΣ του NAT, όπου συμμετείχε ως εκπρόσωπος των ναυτεργατών, ψήφισε δήθεν ομόφωνα στις 27-3-2003 με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του ΝΑΤ, για τη χορήγηση πιστοποιητικού μη οφειλής στην «MARE ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ», που είχε πλειοδοτήσει στον πλειστηριασμό του οχηματαγωγού πλοίου «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΙΡΑΣ», με οφειλές στο ΝΑΤ, που αποτελεί παραποίηση της αλήθειας και χονδροειδή προσπάθεια να απαλλαγούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την πτώχευση του ΝΑΤ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων».

Στη συνέχεια κατονομάζει ως υπεύθυνους τους εφοπλιστές, το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και την Ε.Ε  και αναφέρει ότι: «Τα ίδια τα Πρακτικά των συγκεκριμένων συνεδριάσεων του ΔΣ του ΝΑΤ αποδεικνύουν ότι ο Γιώργος Τούσσας, ως εκπρόσωπος της ΠΕΜΕΝ, εκφράζοντας τις θέσεις του ταξικού ναυτεργατικού κινήματος, όχι μόνο δεν συμφώνησε στο ΔΣ του ΝΑΤ για την χορήγηση πιστοποιητικού μη οφειλής, αλλά αντίθετα ζήτησε την πλήρη εξασφάλιση και την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στο Ταμείο».

Το Κ.Κ.Ε υποστηρίζει ότι το αίτημα της Εισαγγελίας Πειραιά για την άρση της ασυλίας του Γιώργου Τούσσα δεν έχει καμία νομική, ή ηθική βάση, «σύμφωνα με τα πραγματικά γεγονότα και τη σαφή του θέση στο ΔΣ του ΝΑΤ» και τονίζει πως ο ίδιος ο Γ. Τούσσας ζήτησε την άρση της ασυλίας του « ώστε να αποδείξει την αβασιμότητα των κατηγοριών και την πραγματική σκοπιμότητά τους».

«Άλλωστε και κατά την προηγούμενη θητεία του, χωρίς καν να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του από το Ευρωκοινοβούλιο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, δικάστηκε στις 16-10-2007, μαζί με άλλους συνδικαλιστές, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, κατηγορούμενος για την απεργία των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων, για να αθωωθεί μετά την κατάρρευση του σαθρού και κατασκευασμένου κατηγορητηρίου», καταλήγει η ανακοίνωση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Πολιτική / Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση τη Δευτέρα στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του προγράμματος SAFE
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Η γνώμη των πολιτών για για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και δικαιοσύνης στο θέμα του Πάνου Ρούτσι και τις διαδηλώσεις μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
LIFO NEWSROOM
Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Η παρέμβασή του επικεντρώνεται στους βασικούς άξονες της κυβερνητικής στρατηγικής, με αναφορές στα ελληνοτουρκικά, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τις ευρωπαϊκές προκλήσεις και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις
LIFO NEWSROOM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική / Συζήτηση στη Βουλή σήμερα για την εξωτερική πολιτική: Τι αναμένεται να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τη διεύρυνση της συζήτησης που ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, για το παλαιστινιακό, σε μια συνολική συζήτηση για θέματα εξωτερικής πολιτικής, αποφάσισε ο πρωθυπουργός, με στόχο «να αναπτύξει όλη τη λογική των ελληνικών χειρισμών» σε αυτόν τον τομέα
LIFO NEWSROOM