Σοκαρισμένο εμφανίζεται το Γαλλικό Σοσιαλιστικό κόμμα με τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην ελληνική κυβέρνηση, χωρίς πάντως να σχολιάζει  στην ανακοίνωση του και την συγκυβέρνηση του αδελφού ΠΑΣΟΚ με το ακροδεξιό κόμμα του ΛΑΟΣ.  Οι Γάλλοι σοσιαλιστές αρκούνται να ρίξουν την ευθύνη στον μεγάλο τους αντίπαλο Νικολά Σαρκοζί για την άνοδο του κόμματους του κυρίου Καρατζαφέρη στην εξουσία:  "Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συνεχάρη την κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου, οι Γάλλοι σοσιαλιστές αρνούνται να το κάνουν", τονίζει σύμφωνα με το ΑΜΠΕ το κυριότερο κόμμα της γαλλικής αντιπολίτευσης.

"Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ηγέτης του κόμματος της ακροδεξιάς ΛΑΟΣ, "πρώην επικεφαλής ενός κινήματος νεολαίας που στήριζε τους συνταγματάρχες που επέβαλαν τη δικτατορία στη χώρα αυτή, δεν μπορεί καθόλου να βοηθήσει τον ελληνικό λαό να βγει από την κρίση", εκτιμά το PS.

  "Να που οδηγεί η Ευρώπη όταν γυρίζει την πλάτη της στους λαούς, με την επιβολή σκληρής και τυφλής λιτότητας, χωρίς να δίνει τη δυνατότητα και τον χρόνο για την ανόρθωση (των οικονομιών τους) και παρεμβαίνοντας στη δημοκρατική λειτουργία των κρατών μελών", σημειώνει το PS. "Στην οικονομική και κοινωνική κρίση προστίθεται μια κρίση πολιτική και δημοκρατική", προσθέτει.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr