Πέτσας: Δεχθήκαμε κυβερνοεπίθεση σε κυβερνητικά sites

Πέτσας: Δεχθήκαμε κυβερνοεπίθεση σε κυβερνητικά sites Facebook Twitter
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επιβεβαίωσε τις επιθέσεις σε site της κυβέρνησης (Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI)
0

Την συντονισμένη επίθεση χάκερ σε κρατικούς ιστότοπους και site της κυβέρνησης, επιβεβαίωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Σήμερα το βράδυ πραγματοποιήθηκε "κυβερνοεπίθεση" σε κυβερνητικά sites με τη μέθοδο του DDoS. Οι επιθέσεις αυτές οδήγησαν στην δυσλειτουργία συγκεκριμένων ιστοσελίδων», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας, διαβεβαιώνοντας πως ενεργοποιήθηκαν άμεσα μέτρα περιορισμού της επίθεσης. «Η κανονική λειτουργία επανήλθε, χωρίς καμία άλλη τεχνική συνέπεια, μετά από εντατικές προσπάθειες εξειδικευμένων ομάδων αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών», κατέληξε, χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Μεταξύ κυβερνητικών σελίδων που δέχθηκαν επιθέσεις είναι αυτές των υπουργείων Εσωτερικών, Εξωτερικών, Εμπορικής Ναυτιλίας αλλά και τα site της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και η ιστοσελίδα του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», πρόβλημα εντοπίστηκε και σε ορισμένες υπηρεσίες mail των υπουργείων όπως για παράδειγμα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Σε ανάρτηση τους στο Facebook, μία ομάδα χάκερ από την Τουρκία υποστηρίζει ότι έριξε την σελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών. Ωστόσο για την ώρα δεν έχει διασταυρωθεί η «ψηφιακή ταυτότητα» των δραστών.

Την προηγούμενη εβδομάδα, Τούρκοι χάκερ υποστήριξαν πως πραγματοποίησαν κυβερνοεπίθεση κατά δεκάδων ελληνικών ιστοσελίδων, μεταξύ αυτών της Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του χρηματιστηρίου, της ΕΥΠ και του υπουργείου Οικονομικών.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM