Παρέμβαση από Ντόρα Μπακογιάννη- «Αδειάζει» Κυρανάκη και Πλεύρη για το «ρατσισιτικό μπάρμπεκιου» στα Διαβατά

Παρέμβαση από Ντόρα Μπακογιάννη- «Αδειάζει» Κυρανάκη και Πλεύρη για το «ρατσισιτικό μπάρμπεκιου» στα Διαβατά Facebook Twitter
21

Ξεκάθαρη θέση πήρε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, σχετικά με την πολιτική αντιπαράθεση που προέκυψε έπειτα από πρωτοβουλία οργάνωσης για «ρατσιστικό μπάρμπεκιου» έξω από προσφυγική δομή στα Διαβατά.

Συγκεκριμένα, η κυρία Μπακογιάννη πήρε σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις δύο βουλευτών της ΝΔ, του Κωνσταντίνο Κυρανάκη και Θάνου Πλεύρη, για το μπάρμπεκιου έξω από τη δομή στα Διαβατά.

Όπως δήλωσε στον Alpha, πρόκειται για «ζήτημα ανθρωπιάς, λεβεντιάς και αλληλεγγύης» και δήλωσε ότι, οι νεοδημοκράτες βουλευτές, δεν κατάλαβαν το θέμα για το οποίο μιλούσαν.

«Μια ανύπαρκτη οργάνωση, η οποία ζητά 5 λεπτά δημοσιότητας, δημιουργεί μείζον θέμα, το οποίο δεν έχει διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα κόμματα αλλά ανάμεσα στους ανθρώπους. Η ανθρωπιά, η λεβεντιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στον αδύνατο δεν νομοθετούνται. Δεν υπάρχει νόμος που να σε κάνει άνθρωπο. Αυτό το μαθαίνεις ή στα πρώτα έξι χρόνια της ζωής του ή δεν το μαθαίνεις ποτέ. Με ενόχλησε αυτό το θέμα, όχι γιατί υπάρχει περίπτωση να πει κάποιος ότι δεν θα τρώμε χοιρινό ή δεν θα πίνουμε αλκοόλ, αλλά επειδή προκαλείς τον εξαθλιωμένο άνθρωπο και τον πατάς στο θρησκευτικό του συναίσθημα. Αυτό δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψεις», δήλωσε στον Alpha η Ντόρα Μπακογιάννη και συνέχισε:

«Έγινε μια κομματική αντιπαράθεση. Εγώ λέω ότι κάποιοι δικοί μας νέοι βουλευτές, πιστεύω ότι δεν κατάλαβαν για τι μιλούσαν. Ο κ. Γιαννούλης το έφερε στη Βουλή με άκομψο τρόπο, οπότε παρεξηγήθηκε αυτό που είπε και βγήκαν οι βουλευτές να αντικρούσουν κομματικά. Δεν υπάρχει βουλευτής της ΝΔ με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα υποστηρίξει την έλλειψη ανθρωπιάς».

Πολιτική
21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM
Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

11 σχόλια
Το ότι φτάσαμε να επικροτούμε τα αυτονόητα είναι πραγματικά θλιβερό. Το ότι πολλοί ψηφοφόροι της κυβέρνησης φλερτάρουν με την ακροδεξιά τόσο φανερά είναι επίσης θλιβερό. Μπράβο στη Ντόρα που επεσήμανε τα ουσιώδη.
Από τις ΗΠΑ του Τραμπ μέχρι την Αυστρία του Κουρτς, την Ιταλία του Σαλβίνι ή την Ουγγαρία του Ορμπαν, ο κόσμος βλέπει μια ανερχόμενη Νέα Δεξιά που επιτίθεται χωρίς συστολή στις κατακτήσεις της φιλελεύθερης δημοκρατίας και της φιλελεύθερης διεθνούς τάξης πραγμάτων. Η Δεξιά αυτή είναι φιλόδοξη, απειλητική και «ακομπλεξάριστη». Θέλει να ορίσει εκ νέου τα θεμελιώδη στοιχεία των δημοκρατιών μας αλλά και της παγκόσμιας τάξης στη βάση των φοβιών των λευκών χριστιανικών πλειοψηφιών των δυτικών κρατών. Τσιρίζει για τις κατακτήσεις του πολιτισμού αλλά στην πραγματικότητα πολιτισμό εννοεί μόνο το δικό της πολιτισμό, τους άλλους τους θεωρεί λίγο-πολύ υποδεέστερους, κι ας μην το λέει δημόσια γιατί είναι αρκετά έξυπνη για να καταλάβει τι λέγεται και τι όχι. Ταυτίζει, τον εαυτό της με τις κατακτήσεις του δυτικού πολιτισμού και νομίζει πως με τις θέσεις της τον υπερασπίζεται. Δεν καταλαβαίνει ή δεν την πολυνοιάζει πως στην πραγματικότητα τον υπονομεύει. Η Νέα Δεξιά ενοχλείται από τα φιλελεύθερα δικαιώματα, ιδιαίτερα στα θέματα της προστασίας των μειονοτήτων και βλέπει σαν απειλή τον πλουραλισμό και την πολυπολιτισμικότητα. Ενοχλείται όμως και από τις φεμινίστριες και τον φεμινισμό. Ενοχλείται και από τις δημόσιες τοποθετήσεις της ΛΟΑΤ κοινότητας. Ενοχλείται και από τα κινήματα για την προστασία του περιβάλλοντος. Ενοχλείται και από τα συνδικάτα, που συνεχίζει να τα θεωρεί μήτρες κοινωνικής αναταραχής. Ενοχλείται και από τους φτωχούς όταν διεκδικούν. Αυτή η Νέα Δεξιά είναι ένα ιδεολογικο-πολιτικό υβρίδιο, συνονθύλευμα από συντηρητικές παραδόσεις, νεοφιλελεύθερες οικονομικές αντιλήψεις και ακροδεξιές εθνικολαϊκιστές θέσεις στα θέματα του έθνους και των σχέσεων μεταξύ γηγενών και μεταναστών. [...] Οπως οι γέροι του Μάπετ σόου, οι κυνικοί νεοσυντηρητικοί ενοχλήθηκαν από τη δυναμική του έργου στο οποίο είναι απλώς θεατές και όχι πρωταγωνιστές. Ενα μείγμα ανασφάλειας και θράσους γέννησε, λοιπόν, αυτό το υβρίδιο που αποκαλούμε Νέα Δεξιά. Οπως ο Τραμπ, αυτή η Δεξιά παριστάνει πως είναι χριστιανική και πατριωτική αλλά πρωτίστως είναι χυδαία. Χρησιμοποιεί υποκριτικά και χωρίς αιδώ τη θρησκεία, τη φυλή και το έθνος για να κυριαρχεί και να αντισταθεί στις παγκόσμιες τάσεις. Αυτή η Νέα Δεξιά οδύρεται τώρα για την παγκοσμιοποίηση και παριστάνει τον πατριώτη, παρότι μέχρι χθες ενθουσιαζόταν για τις μπίζνες των πολυεθνικών παρέχοντάς τες κάθε είδους φορολογικές διευκολύνσεις. Κλαίει και οδύρεται για τη δημοκρατία στη Βενεζουέλα αλλά λατρεύει τον Ορμπαν και τον Σαλβίνι που ονειρεύονται μια Ευρώπη κλειστών συνόρων (τι τρελή ουτοπία και αυτή) συγκροτούμενη από ρατσιστικά και απομονωμένα κράτη. Αυτή η Νέα Δεξιά συνιστά αναμφίβολα μια απειλή για τη φιλελεύθερη δημοκρατία. Γιατί δεν υπάρχει τίποτε πιο επικίνδυνο από το να επιχειρείς να τραβήξεις το χειρόφρενο την ώρα που το αυτοκίνητο είναι σε πλήρη κίνηση. Αν το κάνεις να είσαι έτοιμος για τις συνέπειες, δυστυχώς και οι συνεπιβάτες σου.
Πολύ σωστά μίλησε η Ντόρα αλλά το κόμμα του αδερφού της δεν θέλει να δυσαρεστήσει του μακεδονομάχους με τις περικεφαλαίες. Πήρε μερικούς ο Βελόπουλος, μην έχουμε κι άλλες διαρροές τώρα που γλυτώσαμε απ΄τα χρυσάγουλα. Χυδαίες δηλώσεις που έγιναν για να ξεπλύνουν τους κανίβαλους, δηλαδή τα χοιρινά που καταβροχθίζουν χοιρινά δίπλα στους ταλαίπωρους που τους έριξε εκεί η μοίρα τους γιατί κανείς δεν επέλεξε να βρεθεί εκεί. Γουρούνια που φέρονται έτσι όπως ούτε ο Οργουελ δεν θα μπορούσε να φανταστεί.
Ρατσιστικο ειναι να μην μπορεις να μπεις σε ενα μαγαζι, να φας ενα φαγητο κλπ κλπ γιατι καποιοι δεν σε αφηνουν. Το να ψηνεις ψητα Μ.Παρασκευη ή εξω απο καταυλισμο ειναι ακτιβισμος αν ρωτησεις ορισμενους
Το θέμα ωστόσο μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πολύ επικίνδυνο. Διότι αν μιλάμε για έλλειψη ανθρωπιάς επειδή κάποιοι "προκλητικά" θέλησαν να κάνουν μπάρμπεκιου στα Διαβατά, ποιος μας εξασφαλίζει εμάς πως δε θα φανεί προκλητικό να φιλήσω π.χ. το αγόρι μου έξω από ένα κέντρο υποδοχής ή να φορώ προκλητικά -κατ' εκείνους- ρούχα ενώ περπατάω αμέριμνη απ' έξω;
Καμία σχέση νομίζω σε επίπεδο θρησκευτικού συμβολισμού, του φιλιού ή του μίνι με το χοιρινό και το αλκοόλ. Και μην ξεχνάτε ότι οι αλλόθρησκοι πρόσφυγες ή μετανάστες βρίσκονται τώρα σε άλλο κράτος, χωρίς κοινωνική ή θρησκευτική εξουσία για να σας βλάψουν. Μην ανησυχείτε.
καλα μπορει να εχει καμια αλλη ανωμαλη ιδεα - πχ. να κυκλοφορησει μεμπλουζακι που να εχει ζωγραφιστους τους ανα τους αιωνες ψευτοπροφητες - και αναμεσα τους να ειναι και ο Μωαμεθ - οποτε μαλλον την εβαψε.
Α δηλαδή αν με δουν εμένα ντυμένη "προκλητικά" να φιλιέμαι με το αγόρι μου δημοσίως δε θα ενοχληθούν δηλαδή. Όσον αφορά την κοινωνική ή θρησκευτική εξουσία δώσε τους λίγο χρόνο. Όποιος έχει ζήσει Λονδίνο καταλαβαίνει νομίζω. Μάλλον είμαι ρατσίστρια που θέλω στη χώρα μου να είμαι ελεύθερη, να φέρομαι όπως θέλω, να ντύνομαι όπως θέλω και να μη φοβάμαι για τη ζωή μου επειδή κάποιοι έχουν μεγαλώσει με μια αναχρονιστική θρησκευτική κουλτούρα. Συγγνώμη αλλά ανησυχώ, και πολύ καλά κάνω αν κρίνω από κάποιες άλλες χώρες. Κάπως έτσι θα έλεγαν και στις γυναίκες του Ιράν τη δεκαετία του '70. Εντάξει δε θα αλλάξει κάτι λόγω Ισλαμισμού.
Αριάνα 6.11/22:55'Επανέρχομαι λόγω ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ γενικότερου και χρόνιου προβλήματος. Εκ των προτέρων συγγνώμη για τα κεφαλαία, αλλά θέλω να τονίσω τα βασικά ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΡΧΩΝ. Λέτε :"Α δηλαδή αν με δουν εμένα ντυμένη "προκλητικά" να φιλιέμαι με το αγόρι μου δημοσίως δε θα ενοχληθούν δηλαδή. Όσον αφορά την κοινωνική ή θρησκευτική εξουσία δώσε τους λίγο χρόνο. Όποιος έχει ζήσει Λονδίνο καταλαβαίνει νομίζω." Πηγή: www.lifo.grΘα ενοχληθούν μάλλον, αλλά δεν θα τολμήσουν να σας απειλήσουν, ΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΥΣ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΕΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΗΘΩΝ.Το πρόβλημα λοιπόν ΈΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΝΔΡΕΖΟΥΣ.Γιατί, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ - ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ -, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΚΑΘΕ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ. Όταν αυτό το μήνυμα δεν το δίνεις, ανοίγεις την πόρτα στη κάθε μειονότητα να αυθαιρετεί αδικαιολόγητα. Αυτή είναι η λεπτή και δύσκολη ισορροπία, που καλούνται οι σύγχρονες "διεθνοποιημένες" κοινωνίες να αντιμετωπίσουν - ειδικά δε εμείς οι Έλληνες, ΠΟΥ - ΕΠΙΠΛΕΟΝ -, Ο/Η ΚΑΘΕΝΑΣ/ΚΑΘΕΜΙΑ ΜΑΣ, ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ/ΕΑΥΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ/Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ. Συνεπώς, ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Τότε, κανείς δεν θα ασχολιόταν με το μίνι σας - με το οποίο εξάλλου και άλλωστε -, δεν σας επιτρέπεται ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ η είσοδος σε χριστιανικό ναό. Γιατί, από κάποιους εκκλησιαζόμενους θα προκαλούσε αντιδράσεις... Κάτι λέει αυτό, για την λεπτότητα και σοβαρότητα που χρειάζονται αυτά τα θέματα.
Λες και δεν είχαμε τα ίδια εδώ πρίν από λίγες μόλις δεκαετίες. Λες και δεν έχουμε δει ελληνικές ταινίες του '50 και του '60. Λες και δεν ξέρουμε ποιες τρώγανε ανελέητο ξύλο για μια φούστα, για ένα ραντεβού, για ένα φιλί, ή για ένα ανεπιθύμητο προξενιό - καταδίκη. Λες και δεν θυμόμαστε τον Φωτόπουλο να ψάχνει το δίκαννο για να ξεπλύνει την ντροπή. Λες και δεν ξεκαρδιζόμασταν με την διακωμώδηση των τραγικών ηθών και των ακόμα χειρότερων παραδόσεων (που, όπως και να το κάνεις, αυτές ήταν, μας έδιναν μια υπόσταση, ρε παιδί μου, ως έθνος, είχαμε κοινά σημεία αναφοράς, μια προοδευτική θρησκευτική και κοινωνική κουλτούρα, ε;). Τώρα μας σκάσανε όλα, μαζεμένα, με τους μετανάστες. Δεν τα ξέραμε. Γαμώτο.
Ramon RamoneΤώρα αλήθεια μου μιλάς για τη δεκαετία του '50 και του '60 και θες να σε πάρω στα σοβαρά; Συγγνώμη αλλά ο χρόνος κυλά προς τα πίσω ή προς τα μπρος; Συμβαίνουν αυτά ακόμα και δεν το ξέρω; Δηλαδή επειδή συνέβαιναν αυτά πριν 100 χρόνια θα πρέπει να είναι δικαιολογία κάποιων άλλων, που έχουν μείνει στο μυαλό 100 χρόνια πίσω, ώστε εγώ να μην είμαι ελεύθερη στη χώρα μου να κυκλοφορώ και να φέρομαι όπως θέλω, από τη στιγμή που δεν ενοχλώ κανέναν; Ναι με πείραξε αν έρθει κάποιος και μου πει "α εμένα δε μου αρέσει να ντύνεσαι έτσι γιατί σε θεωρώ πουτάνα και θα σε βιάσω και μετά θα σε λιθοβολήσω επειδή το λέει η θρησκεία μου". Όπως θα με πείραζε να μου το πει αυτό ένας Χριστιανός, ένας Εβραίος ή ένας Βουδιστής. Οι θρησκείες αυτές ιδρύθηκαν 2000 χρόνια πριν που οι άνθρωποι είχαν άλλα μυαλά. Ο κόσμος προχωρά και εξελίσσεται. Όλες οι θρησκείες λένε απίθανα πράγματα αλλά οι πιστοί δε μένουν στις τότε εποχές. Μου ζητάς δηλαδή να σεβαστώ μια θρησκεία όταν εμένα με κρατάνε φυλακισμένη, μου λένε να κρύβομαι, να μην κάνω σεξ, να μην τρώω/πίνω κάτι συγκεκριμένο ή οτιδήποτε άλλο με το φόβο μη θεωρηθώ μισαλλόδοξη ή ρατσίστρια; Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να απολογηθώ που θέλω η χώρα μου να παραμείνει δημοκρατική. Εσύ αν θες να ζήσεις σε Ισλαμική χώρα με 'γειά σου με χαρά σου. Πήγαινε στη Σαουδική Αραβία και πάρε και χαρέμι ολόκληρο να έχεις. Εμένα θα μου επιτρέψεις να ζήσω ελεύθερη στην Ευρώπη του σήμερα. Αν είναι να μου λες ότι και πριν 800 χρόνια είχαμε σταυροφορίες, ε τότε να μπω στη χρονομήχανή μου για να μη λες.
Ποιός σε εμποδίζει να είσαι ελεύθερη στη χώρα σου, να κυκλοφορείς και να φέρεσαι όπως θέλεις; Ποιος σου είπε πως να ντύνεσαι; Ποιος σε κρατά φυλακισμένη, ποιος σου λέει να κρύβεσαι, να μην κάνεις σεξ, να μην τρώς και να μην πίνεις οτιδήποτε; Με τέτοια παραληρήματα εσύ η ίδια καρφώνεσαι ως μισαλλόδοξη και ρατσίστρια. Μόνη σου. Δεν χρειάζεσαι κανέναν άλλον. Τους πρόλαβες όλους. Μπράβο, συγχαρητήρια, ωραία η μπουγάδα, Αριάννα μου. Με γεια το πλυντήριο. Μόνο που η μπόχα δεν ξεπλένεται με τίποτα. Μέχρι και η Ντόρα διαμαρτυρήθηκε. Εσύ πάλι, εκτός από πρόβλημα κατανόησης κειμένου, μοιάζει να έχεις και πρόβλημα όσφρησης. Τέτοιο, που η αφόρητη μπόχα να σου φαίνεται ως ευωδία. Εγώ αυτό καταλαβαίνω.
Και σου εξηγώ, αλλά προφανώς βιάζεσαι να κατηγορήσεις ως ρατσιστές και μισαλλόδοξους όσους δε συμφωνούν μαζί σου. Μήπως να θεωρήσω και τις αιρέσεις Heaven's Gate ή Jonestown ως φυσιολογικές θρησκείες για να μη θεωρηθώ μισαλλόδοξη; Ναι, όταν μια θρησκεία προτρέπει τους άντρες να φέρονται στις γυναίκες σαν σκουπίδια προτιμώ να μην υπάρχει ή τουλάχιστον να μην υπάρχει στη χώρα μου. Δε χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς πως ξεκινούν αυτά και πως καταλήγουν. Ξαναλέω λοιπόν, φέρνοντας ως παράδειγμα το Λονδίνο. Περίμενε κανείς παλιότερα πως με την έλευση μουσουλμάνων μεταναστών θα κατέληγε ένα μέρος της πόλης γκετοποιημένο όπου επικρατεί, παράνομα φυσικά, ο νόμος της Σαρία; Πιστεύεις πραγματικά πως δε θα συμβεί κάτι αντίστοιχο και στην Ελλάδα; Έτσι ξεκινούν όλα, πάντα σε τέτοιες θρησκείες, όπου επικρατούν ακραίες αντιλήψεις και ιδέες, υπάρχουν πολλοί ακόλουθοι εξίσου ακραίοι. Αυτό που είπα είναι ότι ανησυχώ. Μη μου πεις ότι εσύ δηλαδή δεν έχεις δει καμία αρνητική διαφορά τα τελευταία χρόνια, όπου αν το πεις παραδόξως αντιμετωπίζεσαι ως ρατσιστής ακόμα και όταν μιλάμε με στατιστικά στοιχεία (άκουσον, άκουσον). Όπως είχα διαβάσει παλιότερα που έλεγε ένα άτομο, δήθεν φιλάνθρωπο, πως οι στατιστικές είναι ρατσιστικές. Αν είναι ποτέ δυνατόν. Βλέπουμε ρατσισμό, μισαλλοδοξία και σεξισμό παντού, αλλά εκεί που πραγματικά υπάρχει και σε μεγάλο βαθμό μάλιστα, δεν τον βλέπουμε ή κάνουμε τα στραβά μάτια. Καταλήξαμε να λέμε πως ανησυχούμε και μας λέτε και ρατσίστριες. Αλλά φαντάζομαι άντρας είσαι, οπότε και να εξελιχθούν τα πράγματα άσχημα, εσύ θα έχεις το πάνω χέρι, γι' αυτό άλλωστε μιλάς εκ του ασφαλούς.
Για να μην ξεχνιόμαστε, και επειδή κάποιοι ενοχλούνται όταν ο Πλεύρης χαρακτηρίζεται ως ακροδεξιός:http://www.ertopen.com/show/item/13581-otan-o-th-pleyrhs-zhtoyse-nekroys-metanastes-sta-synoraΣαν τον "παρεξηγημένο" Μεταξά, ένα πράμα...ΥΓ: χίλια μπράβο στην Ντόρα που ξεφτιλίζει τους ξεφτιλισμένους περισσότερο απ' ότι οι ίδιοι ξεφτιλίζουν τον εαυτό τους.
Αντί σχολιασμού, θέτω ερώτημα στους διοργανωτές του "μπάρμπεκιου" (η "θράκα" έχει βέβαια καταργηθεί από το ελληνικό λεξιλόγιο, αλλά κανείς 'Ελληνας δεν αισθάνεται υποταγμένος ή ξιπασμένος...) :Ποιας "ελληνικής παδείας" έχουν μετέλθει, που για να εκφράσεις την κρατική κυριαρχία θίγεις βάναυσα το θρησκευτικό συναίσθημα μιας εκπατρισμένης - και άρα σε αδυναμία - μειονότητας ;Θεωρούν επίσης δικαιολογημένες τις - για την ίδια κυριαρχία - επιθέσεις, σε άλλες εποχές, "οχλων" της Τουρκίας και καταστροφή χριστιανικών ναών και λοιπών συμβόλων ;
Όταν πρωτοάκουσα την είδηση νόμιζα οτι ήταν άλλη μια απ'τις συνήθεις Συριζαϊκές μπαρουφάρες αλλά όταν το έψαξα είδα οτι αναφερόταν στους χρυσαυγίτες που διοργάνωσαν το "πάρτι - μπάρμπεκιου διαμαρτυρίας με άφθονο χοιρινό και αλκοόλ" έξω από στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων... Οπότε πλέον έχω να διαχειριστώ το οτι κάποιοι είχαν μια τόσο τερατώδη ιδέα και κάποιοι άλλοι τους ακολούθησαν. Ίσως τελικά θα πρέπει να διώκεται ποινικά η ακραία ηλιθιότητα.
"Δεν υπάρχει νόμος που να σε κάνει άνθρωπο. Αυτό το μαθαίνεις ή στα πρώτα έξι χρόνια της ζωής του ή δεν το μαθαίνεις ποτέ. "Τα αυτονόητα, δηλαδή! Φτάσαμε να πρέπει να τα κάνουμε πενηνταράκια.