Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν να προσέρχονται στα γραφεία τους οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης, με τον Χρήστο Σταϊκούρα να περνάει το κατώφλι του υπουργείου Οικονομικών στις 07:08.  

 

Ο Χρήστος Σταϊκούρας χαιρέτησε τους υπαλλήλους του υπουργείου οι οποίοι ανέφεραν ότι είναι διαθέσιμοι για οποιαδήποτε διευκρίνιση και συνεργασία τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων του. Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε δημοσιογράφους που τον περίμενανστην είσοδο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε ότι «δεν μπορεί να αφήσουμε καμία ημέρα χαμένη» και ότι «τα καθήκοντα είναι πολλά και πολυσύνθετα». 

 

 

Στις 07:46 έφθασε στο υπουργείο Υγείας ο Βασίλης Κικίλιας. «Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα ακούσετε τι θα κάνουμε. Προσωπικά δεν είχα ποτέ περίοδο χάριτος. Σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός έχει υπουργικό συμβούλιο με φακέλους και οδηγίες για τον καθένα», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας. 

 

 

Ως τις 08:00 στα υπουργικά τους γραφεία είχαν φτάσει ο Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και η υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για θέματα πρόνοιας Δόμνα Μιχαηλίδου. «Καταλαβαίνω ότι έχω ένα υπουργείο με ικανούς δημόσιους λειτουργούς και πρέπει να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους» είπε στους δημοσιογράφους. Παράλληλα δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει δουλέψει αρκετά σε θέματα πρόνοιας ενώ έκανε ειδική αναφορά και στους παιδικούς σταθμούς επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση του πρωθυπουργού «ότι κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού».

 

Η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 11:00.