Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης έχει «προγραμματικούς σκελετούς» στα συρτάρια του

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης έχει «προγραμματικούς σκελετούς» στα συρτάρια του Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Την πεποίθηση του ότι το εκλογικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών είναι δυνατό να «γυρίσει», ανατρέποντας τις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων αλλά και την κάλπη των ευρωεκλογών, επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, στην τελευταία συνέντευξή του πριν τις εκλογές που παραχώρησε στην ΕΡΤ. 

«Ο κ. Μητσοτάκης βιάζεται, αδημονεί, δεν κρατιέται να επιστρέψει στις θέσεις εξουσίας (...) έχει γεννηθεί σε αυτές», είπε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για αλαζονεία. Εξαπολύοντας κατά μέτωπο επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός καταλόγισε στον πρόεδρο της ΝΔ ότι «φρόντισε να αποφύγει κάθε προγραμματική αντιπαράθεση» και «κρύφτηκε» από ένα μεταξύ τους ντιμπέιτ επειδή έχει «σημαντικούς προγραμματικούς "σκελετούς" στα συρτάρια του και στους φακέλους του». 

«Παραλάβαμε μία χώρα λεηλατημένη, χρεοκοπημένη και (...) με μάχες και συμβιβασμούς βγάλαμε την χώρα στο "ξέφωτο", συνέχισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι η χώρα διανύει το 9ο συνεχόμενο τρίμηνο με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Υπενθύμισε ότι η ανεργία από το 28% έπεσε στο 18% και η κυβέρνησή του αύξησε των κατώτατο μισθό. «Επαναφέραμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, την εργασιακή κανονικότητα», πρόσθεσε.

«Μέχρι τώρα η ΝΔ έλεγε «φοροελαφρύνσεις για να έχουμε ανάπτυξη, τώρα λέει πρώτα ανάπτυξη 4% και μετά φοροελαφρύνσεις», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τον πολιτικό αντίπαλό του και πρόσθεσε ότι συναρτά την ανάπτυξη με το κύμα μεταρρυθμίσεων που ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «τσουνάμι απορρυθμίσεων».

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι με το σχέδιο της ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης θα δημιουργηθεί μαύρη τρύπα που τελικά θα οδηγήσει σε μείωση των συντάξεων, και πρόσθεσε ότι αυτό ήταν το σχέδιο του ΔΝΤ που απέτρεψε η κυβέρνηση. «Ο ασφαλισμένος που θα δώσει τα χρήματά του σε μία ιδιωτική ασφαλιστική θα πρέπει να ξέρει ότι θα βρίσκεται σε τεράστια επισφάλεια», τόνισε, θυμίζοντας το προηγούμενο της Ασπίς Πρόνοια που πτώχευσε και έχασαν τα χρήματά τους οι ασφαλισμένοι της.

Υπάρχουν μεγάλα deals με ιδιώτες για να τσογάρουν τα δισεκατομμύρια των Ελλήνων φορολογουμένων στο χρηματιστήριο, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο σχέδιο της ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Υποστήριξε ότι η ΝΔ σχεδιάζει επιστροφή στο μνημόνιο μέσω της πιστοληπτικής γραμμής στήριξης. Η Κομισιόν έχει πεισθεί ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2019 επιτυγχάνονται με δεδομένες τις φοροελαφρύνσεις, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «πόσα λεφτά θα δώσουν πια στις τράπεζες, πόσες κεφαλαιοποιήσεις θα κάνουν;».

Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι υπάρχει προσυμφωνία μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της εταιρείας που θέλει να εκμεταλλευτεί το Ελληνικό για να αλλάξουν οι όροι της σύμβασης ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ για «τεράστια εθνική απάτη» στο Μακεδονικό: «Όπως αποκάλυψαν οι επιστολές Καραμανλή προς διεθνείς ηγέτες, είχε δεχθεί το όνομα Μακεδονία-Σκόπια, δίχως συνταγματική αναθεώρηση και αυτό είχε δημιουργήσει προηγούμενο στις διαπραγματεύσεις που το βρήκα μπροστά μου όταν μιλούσα με τον Ζόραν Ζάεφ. Πρόκειται για αθλιότητα και υποκρισία του κ. Μητσοτάκη να συνεχίσει να μιλάει για συναλλαγή ενώ θα έπρεπε να ζητήσει μία συγγνώμη».

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια