Επίθεση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση στη Βουλή. 

 

Ο πρώην κυβερνητικός εταίρος επανέλαβε πως οι ΑΝΕΛ δεν θα παρέχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που, κατά τον ίδιο, παραβιάζει το σύνταγμα της χώρας. Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξαγόρασε βουλευτές άλλων κομμάτων έναντι εκλογικών θώκων, σχηματίζοντας κυβέρνηση αποστασίας με την ανοχή βουλευτών που ξεκίνησαν από άλλες παρατάξεις και κρατούν τις βουλευτικές έδρες «ως κόρη οφθαλμού και συνεχίζουν να προκαλούν τον ελληνικό λαό αλλάζοντας οβιδιακά θέσεις». «Για σας το λέω κ. Κουίκ», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος. 

 

 

Κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση αποστασίας» με την ανοχή βουλευτών, αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών που χαρακτήρισε «τραγικό έγκλημα» καθώς, όπως υποστήριξε, είναι αντισυνταγματική και άκυρη. «Δεν πήρε την πλειοψηφία (σ.σ στο δημοψήφισμα της γειτονικής χώρας), δεν φέρει την υπογραφή του προέδρου των Σκοπίων και το κράτος χρησιμοποιεί σκέτο τον όρο "Μακεδονία"».  

 

Τα όποια θετικά αποτελέσματα της τελευταίας τετραετίας οφείλονται στις τάξεις των ΑΝΕΛ, υποστήριξε ο κ. Καμμένος, αποδίδοντας στη στάση του κόμματός του, όσο βρισκόταν στη συγκυβέρνηση, το γεγονός πως «οι Έλληνες πολίτες απελευθερώνονται από τα μέσα που υπέστησαν».

 

Τέλος απάντησε και στα λεγόμενα του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για την υπόθεση τον email. «Χαίρομαι που ο κ. Κοτζιάς αποδέχεται δημόσια ότι είναι αληθινά και αδιαμφισβήτητα», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κατηγορώντας τον ότι «έστησε» διαγωνισμό στο υπουργείο Εξωτερικών. Κάλεσε δε τον κ. Κοτζιά να αναρωτηθεί γιατί πρώην υφιστάμενοι του από το υπουργείο τον αποκαλούν «Σουζλώφ» ή «Μπέρια» αφήνοντας αιχμές και για τον κ. Ξυλάκη και τη δημιουργία δεκάδων γραφείων στη Ρωσία. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr