Αιχμές Φώφης Γεννηματά κατά Τσίπρα από τη Λισαβόνα

Αιχμές Φώφης Γεννηματά κατά Τσίπρα από τη Λισαβόνα Facebook Twitter
0

Aιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα άφησε με παρέμβασή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά στο δείπνο στο δείπνο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

Τη δυναμικότητα της υποψηφιότητας του Φρανς Τίμερμανς ως επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, εξήρε η Φώφη Γεννηματά στην παρέμβασή της στο δείπνο των ηγετών του PES στη Λισαβώνα χθες το βράδυ, λέγοντας ότι πρόκειται για ιδανικό υποψήφιο και ότι είναι μεγάλος Ευρωπαίος, δημοκράτης, μαχητής για δικαιοσύνη, ισότητα, προοδευτική, κοινωνική Ευρώπη.

«Πρόκειται για τον κατάλληλο άνθρωπο ως νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να ανοίξει ένα νέο δυναμικό κεφάλαιο στην Ευρωπαϊκή ενοποίηση», επεσήμανε η προεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Ταυτόχρονα, όμως η κυρία Γεννηματά άφησε σαφείς αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ και την προσέγγιση του Αλέξη Τσίπρα με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, λέγοντας συγκεκριμένα: «Όσοι θα σταθούν απέναντι και δεν θα στηρίξουν την επιλογή μας, για τον Φρανς, δεν μπορεί ταυτόχρονα να παριστάνουν ότι δήθεν επιθυμούν συνεργασίες με την σοσιαλδημοκρατία. Κι αυτό οφείλουμε να το αποσαφηνίσουμε πρώτα από όλα σήμερα εδώ στην οικογένεια μας για να σταματήσει η σύγχυση».

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα ισχυρό μέτωπο συνεργασίας για την Προοδευτική Αλλαγή στην Ευρώπη.

Έσπευσε ωστόσο να υπογραμμίσει: «Συνεργασίες όμως με αρχές και αξίες, με βάση το πολιτικό πρόγραμμα κι τις θέσεις, και όχι τα προσωπικά συμφέροντα και τις επιδιώξεις. Με δυνάμεις που έχουν πραγματικά προοδευτική agenda και όχι ένα δήθεν προοδευτικό προσωπείο. Σήμερα εδώ στη Λισαβόνα, είμαστε μαζί οι σοσιαλδημοκράτες, όχι όσοι προσεγγίζουν καιροσκοπικά την σοσιαλδημοκρατία, την οποία ταυτόχρονα θεωρούν υπεύθυνη για όλα τα δεινά του κόσμου».


Επεσήμανε ακόμη ότι «δεν μπορεί στην Ευρώπη να προσποιείσαι τον αριστερό, όπως πράττει ο Τσίπρας, και στην χώρα σου να συγκυβερνάς με τον Καμμένο, με το ακροδεξιό μόρφωμα, των ΑΝΕΛ.

Να εφαρμόζεις "πιστά" συντηρητικές πολιτικές, να επιχειρείς να επιβάλλεις καθεστωτικές λογικές στους θεσμούς και στα ΜΜΕ, να στηρίζεσαι στο πελατειακό κράτος και το ρουσφέτι. Δεν θα αντιμετωπίσουμε τους ακροδεξιούς με μίμηση των πρακτικών τους. Αγωνιζόμαστε για μια αυθεντικά προοδευτική Ευρωπαϊκή agenda. Για να καταστήσουμε την Ευρώπη ισχυρή και ικανή να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις την απαίτηση των λαών για αξιοπρέπεια».

Η κυρία Γεννηματά υποστήριξε ότι στις επικείμενες Ευρωεκλογές θα γίνει μια μάχη για την «ψυχή της Ευρώπης», όπως είπε, μια πολιτική σύγκρουση με στρατηγική σημασία.

«Απέναντί μας βρίσκονται οι ακροδεξιοί και οι λαϊκιστές. Αυτοί που θέλουν την επιστροφή στο παρελθόν, σε μια Ευρώπη "σκοτεινή ήπειρο", χωρίς κοινές πολιτικές, συνοχή και προοπτική. Εμείς οι σοσιαλδημοκράτες θα πρέπει όχι μόνο να δώσουμε, αλλά να κερδίσουμε αυτή την εκλογική μάχη», ανέφερε και υπογράμμισε ότι πρέπει να «κερδίσουμε πρώτα τις "καρδιές και τα μυαλά" των πολιτών.

Προτεραιότητά μας μια Ευρώπη, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Να διευρύνουμε τη δημοκρατία, τις κοινωνικές κατακτήσεις, τις προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης» .

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM