Μητσοτάκης: Θα μειώσουμε φόρους και εισφορές

Μητσοτάκης: Θα μειώσουμε φόρους και εισφορές Facebook Twitter
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
10

Στους φόρους και τις εισφορές, την συμφωνία των Πρεσπών, τον Πάνο Καμμένο, την τραγωδία στο Μάτι, τον ΕΝΦΙΑ κι έναν ενδεχόμενο συνασπισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.

«Βασικός στόχος η πρόσβαση στις αγορές- Θα μειώσουμε φόρους και εισφορές»

«Ο βασικός σκοπός του τρίτου προγράμματος χρηματοδότησης, που ήταν η σταδιακή πρόσβαση της χώρας στις αγορές κεφαλαίου, δεν επετεύχθει με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Δέσμευσή μου η σταδιακή αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού», πρόσθεσε.

«Δεν έχω το ίδιο πρόγραμμα με τον κ. Τσίπρα. Θέλουμε να μειώσουμε φόρους και εισφορές και να μειώσουμε το κράτος. Ο κ. Τσίπρας θέλει να αυξήσει το κράτος», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι στόχος είναι η ανάπτυξη 4% και η δημιουργία 700.000 νέων θέσεων εργασίας μέσα στην επόμενη πενταετία.

«Θα περιμένουμε να δούμε τι μέτρα θα φέρει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. Μέτρα ευθυγραμμισμένα με τη δική μας λογική που αντιγράφει ο κ. Τσίπρας δεν έχουμε λόγο να μην τα ψηφίσουμε», ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Στους δήμους η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ έως το 2021»

«Ο ατομικός κουμπαράς θα ωθήσει τους νέους να ενταχθούν στο ασφαλιστικό σύστημα. Θα ισοδυναμεί με συμπληρωματική επικουρική σύνταξη υψηλότερη από ότι σήμερα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ ερωτηθείς σχετικά σημείωσε ότι «μέχρι το 2021 η είσπραξη και το ύψος του ΕΝΦΙΑ θα καθορίζεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

«Δίπλα στην λέξη λαϊκιστής υπάρχει το όνομα του κ. Τσίπρα, όχι το δικό μου. Οι Έλληνες πολίτες ξέρουν ποιος τούς εξαπάτησε και συνεχίζει να τούς εξαπατά», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι κάποια από τα μέτρα που έχει εξαγγείλει ταυτίζονται με κάποια του πρωθυπουργού ο πρόεδρος της ΝΔ είπε: «Μέτρα που ο κ. Τσίπρας αντιγράφει από εμάς δεν έχουμε λόγο να μην τα ψηφίσουμε. Εμείς έχουμε πει για τον ΕΝΦΙΑ ότι θέλουμε να μειώσουμε τη συνολική επιβάρυνση κατά 30%. Το ίδιο λέει τώρα και ο κ. Τσίπρας. Εμείς όμως θέλουμε το όφελος να το καρπωθούν όλοι οι Ελληνες πολίτες κυρίως η μεσαία τάξη. Ακόμα και στα μέτρα στα οποία υπάρχει φαινομενικά μια συμφωνία υπάρχει διαφορετική αντίληψη».

«Τσάμπα μάγκας ο Πάνος Καμμένος- Δεν θα κυρώσω τη συμφωνία για το Σκοπιανό»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «τσάμπα μάγκα» τον Πάνο Καμμένο που «συνεχίζει να προσφέρει στήριξη και ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση που θα κυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών».

«Η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών παράγει αποτελέσματα που είναι πολύ δύσκολα αναστρέψιμα. Αυτό μόνο με εκλογές μπορεί να αποτραπεί» ανέφερε και πρόσθεσε «Δεν θα κυρώσω την συμφωνία για το Σκοπιανό».

«Οι χειρότερες στιγμές στης δημοκρατίας μετά την Μεταπολίτευση»

«Ζούμε τις χειρότερες στιγμές της δημοκρατίας μετά τη Μεταπολίτευση», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «ο κ. Τσίπρας χάνει τις εκλογές και διχάζει, αλλά έτσι κάνει ζημιά στη χώρα».

«Δεν μπορεί να υπάρξει κανένα δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος», σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης. «Ο κ. Τσίπρας ξεθάβει την αναθεώρηση του Συντάγματος λίγο πριν τις εκλογές», είπε και πρόσθεσε ότι η ΝΔ δεν θα μπει σε συζήτηση για την αναθεώρηση αν σημαντικά άρθρα όπως το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν μπουν σε αναθεωρητική διαδικασία.

Όχι σε συνασπισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Θα υπάρξει ψήφος εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση που δεν θα περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, συμπληρώνοντας ότι η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη.

«Η πρόσβαση στις αγορές είναι για μένα 1ος στόχος. Το "μαξιλάρι" δεν είναι για να φαγωθεί, είναι για να φτάσουμε με ασφάλεια στις αγορές», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι θα διατηρηθεί το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Ωστόσο ο ίδιος σημείωσε πως σκοπεύει να βάλει πρόσωπα από την κεντροαριστερά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. «Θα βάλω πρόσωπα και από την κεντροαριστερά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ», είπε ο Κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας: «Και στην κυβέρνηση ακόμη κι αν είμαι αυτοδύναμος».

«Γνώριζε ή δεν γνωριζε ο κ. Τσίπρας ότι υπήρχαν νεκροί στο Μάτι;»

«Έχω εξηγήσει τι θα κάναμε διαφορετικά», είπε ο κ. ο κ. Μητσοτάκης αναφορικά με την τραγωδία στο Μάτι και συμπλήρωσε: «Γνώριζε ή δεν γνωριζε ο κ. Τσίπρας ότι υπήρχαν νεκροί στο Μάτι; Αν γνώριζε είναι ψεύτης και υποκριτής. Αν δεν γνώριζε είναι αναποτελεσματικός».

Αναφερόμενος στην τραγωδία στο Μάτι είπε πως «αν είχε δωθεί εντολή εκκένωσης θα είχαν σωθεί άνθρωποι». Οσο για την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη με αφορμή την έρευνα του καθηγητή Κώστα Συνολάκη στην οποία δημοσίευσε και τη διεύθυνση του σπιτιού του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «αυτό που έκανε ο κ. Πολάκης δεν είναι ακροδεξιό είναι φασιστικό. Αυτό συνέβαινε σε άλλες εποχές όταν κάποιοι σημείωναν πόρτες».

Κάλεσμα στους νέους να ψηφίσουν 

Στέλνοντας ένα μήνυμα στους νέους ο Κ. Μητσοτάκης είπε «ότι πρέπει να ψηφίσουν γιατί η Ιστορία δεν γράφεται ποτέ από αυτούς που απέχουν. Η προτεραιότητα μου κινείται σε δύο πεδία, αυτό της παιδείας και εκείνο της δουλειάς».

«Θα υπάρξει πλειοψηφία για την προεδρική εκλογή του 2020. Αλλά πριν την εκλογή θα υπάρξει αλλαγή του εκλογικού νόμου», είπε ο Κ. Μητσοτάκης, ενώ για την ένταξη των νέων στην παραγωγική διαδικασία ανάφερε ότι «το πρώτο που τους είπα χτες είναι να ψηφίσουν. Τους λέω ότι βασική μου προτεραιότητα είναι η Παιδεία, που δίνει ευκαιρίες. Επιμένω σε μια τολμηρή μεταρρύθμιση».

«Δεν ξέρω πόσους θα μπορέσω να πείσω ότι είμαστε διαφορετικοί αλλά θα ήμουν ικανοποιημένος αν αυτοί που δεν θα μας ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές μας ψηφίσουν στις μεθεπόμενες, γιατί θα έχουν δει ότι κάποιες πολιτικές δυνάμεις τιμούν τον λόγο τους. Πιστεύω ότι οι νέοι θα βάλουν πλάτη στη χώρα και ένα μεγάλο κομμάτι από αυτούς που έχουν φύγει θα γυρίσει» τόνισε.

Μυστική διπλωματία από Κοτζιά- Δεν υπάρχουν ακροδεξιοί στη ΝΔ

Ερωτηθείς για τη δήλωση Κοτζιά περί αλβανικού ζητήματος ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν κατηγορηματικός: «Είχε πει ότι θα λύσει το θέμα πριν τις διακοπές του. Ελπίζω να τον στείλουμε σε μόνιμες διακοπές και αυτόν και την κυβέρνηση Τσίπρα. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Προφανώς υπάρχει μυστική διπλωματία. Προειδοποιώ τον κ. Τσίπρα να μη μας φέρει προς τετελεσμένων όπως με τα Σκόπια».

«Δεν υπάρχουν ακροδεξιοί στη ΝΔ, ο κ. Τσίπρας κυβερνά με τον κ. Καμμένο» επέστρεψε τις κατηγορίες για το πολιτικό στίγμα της ΝΔ. «Είμαστε η μεγάλη φιλελεύθερη, μετριοπαθής, κεντροδεξιά» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ακόμη ότι δε θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο, χαρακτήρισε «σαχλαμάρες« τα περί απολύσεων συμβασιούχων, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη σεβασμού του Συντάγματος και μίλησε για «δεύτερη ευκαιρία σε όσους χρωστούν σε τράπεζες, εφορία και ταμεία».

Υπερασπίστηκε την πολιτική μείωσης φόρων και εισφορών που ανακοίνωσε μιλώντας το Σάββατο στους παραγωγικούς φορείς και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει δεσμεύσει τη χώρα σε ένα τέταρτο μνημόνιο.

«Η Ελλάδα είναι εκτός φθηνής χρηματοδότησης, εκτός αγορών και εντός πλαισίου επιτήρησης» είπε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε τον Κουφοντίνα «ντε φάκτο καθοδηγητή μιας νέας γενιάς τρομοκρατών» και δεσμεύτηκε για την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου.

Πολιτική
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
1."Θέλουμε να μειώσουμε φόρους και εισφορές και να μειώσουμε το κράτος. Πηγή: www.lifo.gr"Ωραία γενικόλογη αναφορά ... τίποτα συγκεκριμένο ... ποιοι τομείς του κράτους πρέπει να μειωθούν και πόσο ... έτσι για να ξέρουν τι θα ψηφίσουν !!!2. "Προειδοποιώ τον κ. Τσίπρα να μη μας φέρει προς τετελεσμένων όπως με τα Σκόπια». Πηγή: www.lifo.gr"Σωστά ... σας έφερε προ "τετελεσμένων" γεγονότων στο θέμα των Σκοπίων... αλλά πως να τους λέμε .. φουφουτους; 3."η ΝΔ δεν θα μπει σε συζήτηση για την αναθεώρηση αν σημαντικά άρθρα όπως το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν μπουν σε αναθεωρητική διαδικασία. Πηγή: www.lifo.gr"Η μόνιμη καψούρα της ΝΔ.Προβλέψιμος , αόριστος και λάθος !!!!
Ναι βρε Νοών, προφανώς και δεν πρέπει να πιστεύουμε κανέναν τυφλά. Όποιος το κάνει προφανώς δεν έχει καταλάβει πως δουλεύει η Δημοκρατία. Αυτό δε σημαίνει ότι δε πρέπει να εμπιστευόμαστε γενικά και αόριστα κανέναν (aka όλοι τα ίδια είναι), αλλά ότι σίγουρα μια υγιής δόση σκεπτικισμού είναι απαραίτητη. Παρεμπιπτόντως ελπίζω με το γιαούρτι να μην εννοείς τον Τσίπρα... XD
Βασιλάκη χαίρομαι που δεν κρατήθηκες, ελπίζω να το συνεχίσεις. Πάμε λοιπόν:1. ΕΝΦΙΑΟ ΕΝΦΙΑ που ήταν ένας άδικος νόμος , ένα παράλογο χαράτσι που θα καταργούσατε….τον ΑΥΞΗΣΑΤΕ μέσα στο 2018 !!! Πήγε να τον πληρώσει ο Αλέκσης άραγε ;2. Η ζημία του ΣΥΡΙΖΑ έχει υπολογιστεί από τα 86 δις ευρώ της ΤτΕ μέχρι περίπου 100 δις. Έχει σχέση με το που τοποθετεί κανείς τον πήχη της ανάπτυξης για το 2015 και 2016 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τις τράπεζες, γύρισε τη χώρα στην ύφεση και προξένησε λογιστική ζημιά περί τα 52 δις ευρώ. Επειδή η λογιστική ζημιά είναι γραμμένη στα βιβλία, όταν έρθει η ώρα δεν ξέρω ποιος υπουργός θα δείχνει ποιον στα δικαστήρια και με τι ομολογίες.3. Είναι θέμα σεβασμού στον ιδρώτα και τους αγώνες κάθε οικογένεια και κάθε πολίτη να μην σπαταλούνται οι φόροι του σε Καρανίκες. 4. Δεν εξαλείφεις τον φασισμό με κατάργηση μαθημάτων και κλισέ. Χρειάζεται παιδεία για α πάψεις να έχεις κομμουνιστές και ναζί σε μία σύγχρονη δημοκρατία.5. Τα Συριζοτρόλ είναι τα πρώτα για τα οποία θα ασκηθούν διώξεις από τη Δικαιοσύνη. Οι δίκες τους θα είναι πολύ πιο σύντομες από τα ειδικά δικαστήρια για την οικονομία και τα εθνικά θέματα.
Βέβαια η ΝΔ είχε μείωσε έμμεσους και άμεσους φόρους σε σχέση με ΠΑΣΟΚ και Παπαδήμο , αλλά δεν πειράζει, πείτε τη χαζομάρα σας εσείς που τα αυξήσατε όλα για καζίνα και Καρανίκες. Σας ακούμε προσεκτικά.
"Βέβαια η ΝΔ είχε μείωσε έμμεσους και άμεσους φόρους σε σχέση με ΠΑΣΟΚ και Παπαδήμ Πηγή: www.lifo.gr"Και μισθούς (στον ιδιωτικό τομέα) και συντάξεις είχε μειώσει και εργασιακά δικαιώματα είχε καταργήσει Και τα εργαλεία του ΟΟΣΑ εφάρμοσε χωρίς καμία επιτυχία !!!! και με το ΠΑΣΟΚ συγκυβερνούσε ... αλλά αυτά μάλλον δε θέλετε να τα θυμάστε ... τι άλλο λέει η "γραμμή" του κόμματος;
@skeletor 18.9 7:17Τι όνειρο έβλεπες πρωί πρωί ... μήπως τελικά είσαι ΔΥ και μας κάνεις πλάκα;1. Κοίτα σχετικά μέ τον ΕΝΦΙΑ. ΑΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ αλλά ...τον θέσπισε (μήπως θυμάσαι και τον τρόπο που το έκανε την επόμενη της τότε συνέντευξης του στη ΔΕΘ;) ο Ευάγγελος του PSI με τον οποίο συγκυβερνήσατε , ο Τσίπρας τον άφησε ανέπαφο ενω ο δικός σου ( ο "επόμενος" ) δεν σκοπεύει ούτε να τον καταργήσει ούτε να τον μειώσει ... άρα καλό θα ήταν να ΣΥΜΠΑΣΧΕΤΕ στον πόνο του Τσίπρα που δεν τον κατάργησε παρά τη σχετική του υπόσχεση!!!2. Α. Τα 100 δηλαδή 86 δις είναι το ¨κουστουμάκι" που είχαν κόψει οι δανειστές στον Αντωνάκη απο τον Οκτώβρη του 2014 ... το ήξερε ο Καλαματιανός αλλά ούτε με καλαματιανό ( mail Hardouveli) δεν έπεισε τους δανειστές ... και επιχείρησε την "αριστερή" παρένθεση , που , τελικά, ούτε αριστερή ήταν ούτε παρένθεση!Β. Τα λογιστικά 52 δις σηκώνουν πολύ πολύ νερό ... ως γνωστόν οι τράπεζες είχαν ήδη διακόψει τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας από το 2008 οπότε κανείς δεν περίμενε απο αυτές , η ρευστότητα προς τον κόσμο αντικαταστάθηκε σε σημαντικό βαθμό από το πλαστικό χρήμα ενώ τα όρια ανάληψης για αρκετούς δεν ήταν απαγορευτικά (όταν πληρώνεσαι με 500 και 600 ευρώ το μήνα τα capital controls σου φταίνε;) Έτσι αυτό που τελικά έγινε ήταν μια καθυστέρηση στην δραστηριότητα των επιχειρήσεων (που φυσικά είχε λογιστικό κόστος) και καθυστέρηση στις πληρωμές του Κράτους προς τους ιδιώτες , η οποία όμως ως το Δεκέμβρη του 15 μαζεύτηκε υποχρεωτικά ελέω θεσμών!Γ. Και μέσα σε όλα υπήρχε και ένα μικρό θετικό , μειώθηκαν κάτι τις οι απαιτήσεις για πρωτογενές πλεόνασμα (4,5 % είχε συμφωνήσει ο Καλαματιανός).Συνεπώς το λογιστικό 52 δις ίσως και να μην είναι έτσι!!3. Οι τύπου Καρανίκα δε στοίχισαν ούτε το 1/1000000000 από όσο ένας αποτυχημένος πιτσαδόρος, ένας δεινός σουβλακοφάγος (μετέπειτα ονομαζόμενος και Βούδας) και δυο - τρεις παμφάγες πολιτικές φαμίλιες.4. Συμφωνώ διαγράφοντας τη λέξη "κομμουνιστές".Και προσθέτω από τη μεριά μου , ότι ο ναζισμός ήταν, ιστορικά, αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών και ήρθε μετά από οικονομική κρίση. Γι αυτό εσείς οι ακραίοι νεο-φιλελεύθεροι να προσέχετε τι εύχεστε ... μπορεί να το πιάσετε (έχετε και παλαιούς ακτιβιστές της δεξιάς στην πολυκατοικία).5. Επειδή έχετε πάρει φόρα , προσέξτε μην σκοντάψετε και φροντίστε να στρίψετε πριν τη μάντρα με τις πατάτες!
Ευτυχώς ήρθε η Αριστερά στην εξουσία και:1) Αύξησε τον κατώτατο μισθό! 2) Μείωσε 3 φορές τις συντάξεις.3) Συνεργάστηκε με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ γιατί – όπως ΕΣΥ μας είπες «ο πραγματικός ναζί είναι ο Σόιμπλε και όχι ο Κασιδιάρης» , αλλά αυτά «δε θέλετε να τα θυμάστε» !!Θες να το συνεχίσουμε;Να θυμίσω με links;Να πούμε πόσα δις χρεώσατε τον τόπο;Να πούμε ότι η ημιαπασχόληση ξεπέρασε την πλήρη εργασία ;Να πούμε για αύξηση ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσατε;Να πούμε για τράπεζες που κλείσατε;Τι άλλο λέει εκεί στο κόμμα; Όλα καλά;
Με ανυπομονησια περιμένουμε τον δικό σου για να:1. Αποκαλύψει τα ΦΕΚ με τα συριζοτρόλ2. Να καταργήσει την Κοινωνιολογια ως μάθημα για να μην παράγει κομμουνιστές3. Να πάρει διοικητικά μέτρα για τον θεσμικό αποκλεισμό της Αριστεράς 4. Για να είναι σίγουρο σε κάθε Καρανίκα και κάθε Νοτοπούλου να υπάρχει ένας αποτυχημένος πιτσαδόρος για πρώην και νυν σκιώδης πρωθυπουργός.και κατι άλλα:Μιας και μπήκες στο κόπο να αναφέρεις μερικώς ένα σχόλιό μου δεν το κάνεις για ολόκληρο το σχόλιο; Η δεν βολεύει μήπως; Η μήπως από την τσαντίλα ξέχασες να διαβάζεις;Πόσο δηλαδή χρέωσε ο ΣΥΡΙΖΑ τον τόπο - άλλοι λένε 50, άλλοι 80, άλλοι 100, άλλοι 200 άλλοι και καθόλου αφού τα λεφτά δεν ήρθαν ποτέ στην Ελλάδα. Ελα , πες μας και εσύ το δικό σου νούμερο.Για την αύξηση του ΕΝΦΙΑ αναφέρεσαι στην κα Ξαφά - αν κάνεις έρανο να βοηθήσω από κατανόηση. Πάντως ξέρω αρκετούς που φέτος πλήρωσαν λιγότερα.Για ρώτα το κόμμα σου τι προτιμάει Αργεντινή ή Χιλή;;;;