Έρευνα  της περιβαλλοντικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Hubbub στη Βρετανία, διαπίστωσε ότι περίπου 2.000 τόνοι πλαστικών αποβλήτων  αναμένεται να παραχθούν από το έθιμο του Halloween.

 

Η πιο «τρομακτική» σεζόν, του Halloween είναι σε πλήρη εξέλιξη με πολλούς οπαδούς της συγκεκριμένης γιορτής να επιλέγουν να αγοράζουν στολές και υλικά για να ντυθούν για την περίσταση. Η έρευνα που έγινε σε συνεργασία με την φιλανθρωπική οργάνωση Fairyland Trust, σε 19 μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ και λιανοπωλητές - συμπεριλαμβανομένων εταιρειών όπως η Amazon και η Tesco – έβγαλε το συμπέρασμα ότι το 83% των υλικών που χρησιμοποιούνται για τις στολές του Halloween είναι ρυπογόνο πλαστικό με βάση το πετρέλαιο το οποίο θα καταλήξει σε χώρους υγειονομικής ταφής.


Το Halloween γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές, με 30 εκατομμύρια ανθρώπους μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο να επιλέγουν να ντύνονται όπως αρμόζει η περίσταση. Σύμφωνα με την έρευνα, το μεγαλύτερο ποσοστό (90% ) των οικογενειών θα επιλέξει το ενδεχόμενο αγοράς στολών, αλλά 7 εκατομμύρια από αυτές θα καταλήξουν στα σκουπίδια ενώ μόνο ένας μικρός αριθμός θα ανακυκλωθεί.


Όπως σημειώνει στον Guardian, ο Chris Rose από την Fairyland Trust «το πιο τρομακτικό πράγμα για το Halloween είναι τώρα το πλαστικό». Με την αυξανόμενη δημοτικότητά της γιορτής αυτής «οι καταναλωτές μπορούν να αναλάβουν δράση για να αποφύγουν την αγορά νέου πλαστικού και να ντύνονται είτε αγοράζοντας από φιλανθρωπικά καταστήματα ή επαναχρησιμοποιώντας κοστούμια ή κάνοντας δικά τους από μη πλαστικά υλικά».