Γιατί αυτές οι αξιαγάπητες βίδρες έχουν κάνει κατάληψη στη Σιγκαπούρη;

0

Οι μεγαλουπόλεις του κόσμου αναπτύσσονται με ταχύτερο ρυθμό από οποιοδήποτε άλλο περιβάλλον στον πλανήτη.

Και ενώ οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε ότι πρόκειται για ζούγκλες φτιαγμένες από σκυρόδεμα χωρίς καμία επαφή με τη φύση, την ίδια στιγμή μικρά και συνήθως αβοήθητα ζώα κάνουν απλά ό,τι καλύτερο μπορούν για να χωρέσουν κι αυτά στο νέο βιότοπο που βρέθηκαν, γεμάτο από προβλήματα, αλλά και προοπτικές.

Όπως αυτές οι μικρές βίδρες που οικογενειακώς έχουν κάνει κατάληψη στη Σιγκαπούρη και μένοντας όλες μαζί, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις κινδύνους, αλλά και τις ομορφιές αυτής της μεγάλης πόλης. Για καλή τους τύχη τα κανάλια της Σιγκαπούρης τους δίνουν την ευκαιρία να μένουν μακριά από τους επικίνδυνους δρόμους της, αν και η αλήθεια είναι ότι και εκεί τα καταφέρνουν μια χαρά! 

Για τους επιστήμονες, το γεγονός ότι αυτού του είδους τα ζώα καταφέρνουν να προσαρμοστούν στη ζωή της πόλης είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό, δεδομένης και της κλιματικής αλλαγής, αλλά και του τρόπου με τον οποίο συρρικνώνεται η επαφή των σύγχρονων ανθρώπων με τη φύση και τους πιο... εξωτικούς εκπροσώπους της. 

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Περιβάλλον / Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Για τα γυρίσματα της σειράς, η ομάδα πέρασε δύο χρόνια και σχεδόν 1.500 ώρες κάτω από το νερό, καταγράφοντας τη συμπεριφορά των χταποδιών σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες, σε πέντε χώρες
NEWSROOM
Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Περιβάλλον / Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Έφτασε ο καιρός να σταματήσουμε να «ανακυκλώνουμε» πλαστικό. Το πλαστικό δεν είναι ανακυκλώσιμο υλικό και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να γιορτάσουμε τη φετινή Ημέρα της Γης, είναι να το παραδεχτούμε.
NEWSROOM