Το περιβόητο τηλεφώνημα ανάμεσα στον Kanye West και την Taylor Swift, που ήταν υπαίτιο για τη διάσημη διαμάχη μεταξύ τους που κρατάει μέχρι και σήμερα, διέρρευσε στο διαδίκτυο.

 

Το τηλεφώνημα έγινε το 2016, όταν ο West ήθελε την άδεια της Swift για να αναφέρει το όνομά της στο τραγούδι του Famous. Όταν τελικά το κομμάτι κυκλοφόρησε, η Swift διαμαρτυρήθηκε έντονα όταν άκουσε να τη χαρακτηρίζει με τη λέξη «σκύλα»(bitch) που ακουγόταν σε ένα σημείο. Τότε, η Kim Kardashian, σύζυγος του West, πόσταρε στα social media της μια επεξεργασμένη εκδοχή του τηλεφωνήματος, στην οποία φαινόταν ότι η Swift είχε δώσει την έγκρισή της για τον συγκεκριμένο στίχο. Στο τηλεφώνημα που διέρρευσε, όμως, φαίνεται καθαρά ότι ο West είχε αποφύγει να της αναφέρει την προσβλητική λέξη.

 

 

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο μουσικών δεν ήταν πάντοτε οι καλύτερες. Είχαν ήδη χαλάσει μια φορά όταν, το 2009, ο West διέκοψε την ομιλία της Swift κατά την παραλαβή του βραβείου που κέρδισε για το καλύτερο γυναικείο μουσικό βίντεο στα MTV Music Awards.

 

Τότε της είχε αρπάξει το μικρόφωνο από τα χέρια, για να δηλώσει ότι το βραβείο άξιζε περισσότερο να το κερδίσει η Beyonce για το βίντεο του Single Ladies, αντί για το You Belong With Me της Swift. H συγκεκριμένη του κίνηση έγινε ένα από πιο αναγνωρίσιμα memes.

 

Έκαναν ανακωχή στα μέσα των '10s αλλά η κυκλοφορία του Famous δημιούργησε ξανά τεράστιο πρόβλημα μεταξύ τους, με τη Swift να μην έχει συγχωρήσει από τότε τον West για τον στίχο "I made that bitch famous" («Έκανα αυτή τη σκύλα διάσημη»).

 

 

Kanye West - Famous

  

Η Kardashian έσπευσε να υπερασπιστεί τον άντρα της, δηλώνοντας σε μια συνέντευξη της στο περιοδικό GQ ότι η Swift είχε εγκρίνει τη συγκεκριμένη πρόταση. «Ήξερε τι επρόκειτο να κυκλοφορήσει. Ήθελε ξαφνικά να προσποιηθεί το αντίθετο. Ο άντρας μου δέχεται μεγάλη κριτική συνέχεια, ακόμη και όταν προσπάθησε να κάνει το σωστό και να της τηλεφωνήσει για να του δώσει την έγκριση της».

 

Όταν η Kardashian αργότερα κυκλοφόρησε την επεξεργασμένη βερσιόν του τηλεφωνήματος, πυροδότησε ένα κύμα μίσους ενάντια στη Swift, με τα social media να βομβαρδίζονται από emojis με φίδια, από κόσμο που πίστεψε ότι έλεγε ψέμματα.

 

 

Η Swift απάντησε τότε με μια ανακοίνωση που έλεγε ότι το βίντεο δεν έλεγε όλη την ιστορία. «Πού είναι το βίντεο που ο Kanye μου λέει ότι θα με αποκαλέσει "αυτή η σκύλα" στο τραγούδι του; Δεν υπάρχει επειδή δεν έγινε ποτέ. Δεν μπορείς να ελέγξεις τα συναισθήματα κάποιου όταν τον έχεις αποκαλέσει "σκύλα" μπροστά σε όλο τον πλανήτη».

 

Με πληροφορίες από BBC