Ο ράπερ Akon ιδρύει τη δική του πόλη - Θα λέγεται "Akon City"

Ο ράπερ Akon ιδρύει τη δική του πόλη - Θα λέγεται "Akon City" Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Τη δική του πόλη ιδρύει στη Σενεγάλη ο ράπερ και επιχειρηματίας Akon όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter. 

Ο Akon, που γεννήθηκε στη Σενεγάλη πριν η οικογένειά του μετακομίσει στις ΗΠΑ όταν εκείνος ήταν επτά ετών, είχε αρχικά ανακοινώσει τα σχέδιά του για την φουτουριστική "Crypto City" το 2018 λέγοντας ότι η πόλη θα αναπτυχθεί σε μία έκταση 8 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η έκταση αυτή δωρήθηκε στον Akon από τον πρόεδρο της Σενεγάλης Μακί Σαλ. Οι συναλλαγές στη νέα πόλη θα πραγματοποιούνται με ένα ψηφιακό νόμισμα το οποίο θα ονομάζεται "AKoin".  

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της νέας πόλης, η "Akon City" θα βρίσκεται σε απόσταση πέντε λεπτών από το νέο διεθνές αεροδρόμιο της χώρας. O Akon, γνωστός για κομμάτια όπως τα "Locked Up," "Lonely" και "Oh Africa, έχει στραφεί τα τελευταία χρόνια στις επιχειρήσεις. Μία από τις πιο πρόσφατες επιχειρηματικές του κινήσεις είναι η "Akon Lighting Africa" μία εταιρεία που αξιοποιεί την ηλιακή ενέργεια για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος στις αφρικανικές χώρες. 


Σε συνέντευξή του στο CNN το 2013, ο Akon είχε μιλήσει για το όραμά του για την Αφρική αναφέροντας πως «αν βρει τον τρόπο του» η Αφρική θα μπορέσει να μετεξελιχθεί σε Ηνωμένες Πολιτείες της Αφρικής. 

Με πληροφορίες από CNN

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΒΕΝΕΤΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτισμός / Μπιενάλε Βενετίας: Παραιτήθηκε η επιτροπή βραβείων μετά την ένταση για αποκλεισμό καλλιτεχνών

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της κορυφαίας διοργάνωσης σύγχρονης τέχνης, η επιτροπή των βραβείων αποχώρησε – Αφορμή ο αποκλεισμός καλλιτεχνών από χώρες όπως το Ισραήλ και η Ρωσία από τις διακρίσεις
THE LIFO TEAM
Ένας Ρενουάρ, ένα πράσινο καπέλο με κεράσια και η επιστροφή ενός πίνακα στην Ισπανία

Πολιτισμός / Ένας Ρενουάρ, ένα πράσινο καπέλο με κεράσια και η επιστροφή ενός πίνακα στην Ισπανία

Το έργο Το καπέλο με τα κεράσια, που ο Ρενουάρ ζωγράφισε το 1884 και ανήκε κάποτε στη δούκισσα της Άλμπα, αγοράστηκε από Ισπανό συλλέκτη έναντι περίπου 8,7 εκατ. ευρώ και επέστρεψε στην Ισπανία μετά από χρόνια.
THE LIFO TEAM
«Εδώ είναι οι άνθρωποί μου»: Η Melanie C ξαναβρίσκει το κορίτσι που χόρευε πριν γίνει Sporty Spice

Πολιτισμός / «Εδώ είναι οι άνθρωποί μου»: Η Melanie C ξαναβρίσκει το κορίτσι που χόρευε πριν γίνει Sporty Spice

Λίγο πριν κυκλοφορήσει το νέο της άλμπουμ Sweat, η Melanie C θυμάται τα rave χρόνια πριν από τις Spice Girls, την υστερία της παγκόσμιας φήμης, τα μπουκάλια που της πετούσαν στη σκηνή, το τηλεφώνημα της Madonna και το ραντεβού της με τον Anthony Kiedis.
THE LIFO TEAM