Απεργία την Πρωτομαγιά

«Σκοπός του #MeToo είναι ο διχασμός ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες» λέει ο Σον Πεν

«Σκοπός του #MeToo είναι ο διχασμός ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες» λέει ο Σον Πεν Facebook Twitter
EPA
8

Επικριτικός απέναντι στο κίνημα #MeToo εμφανίστηκε ο Σον Πεν, σε τηλεοπτική του συνέντευξη. 

Μιλώντας για την καινούργια τηλεοπτική σειρά The First στην οποία πρωταγωνιστεί και η οποία εξελίσσεται σε  μελλοντικό χρόνο σε μια Αμερική με πρόεδρο γυναίκα, ο Πεν ερωτήθηκε αν η σειρά έχει επηρεαστεί από το κίνημα #MeToo. 

O Πεν απάντησε πως ουσιαστικά δεν θεωρεί το #MeToo κίνημα αλλά μια σειρά από ατομικές περιπτώσεις θυμάτων και κατηγοριών, πολλές από τις οποίες είναι αστήρικτες. «Σε μεγάλο βαθμό το πνεύμα του #MeToo είναι να προκαλέσει διχασμό ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες», δηλώνει

Οι γυναίκες με τις οποίες συναναστρέφεται δεν θεωρούν πως εκφράζονται από το #MeToo. «Οι γυναίκες με τις οποίες μιλάω, όχι μπροστά στην κάμερα, αλλά σε όλους τους τομείς της ζωής, έχουν μια κοινή λογική που δεν αντιπροσωπεύεται σε αυτή την συζήτηση». 

 Με πληροφορίες από Vulture.com 

Πολιτισμός
8

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Το προβλημα με το κινημα "Και μενα" ειναι οτι στο υπαρξιακο του επικεντρο βρισκεται ο βιασμος. Ετσι χανει την πλειοψηφια των αντρων αλλα και γυναικων και φυσικα συστηνεται ως ενα μικρο κομματι της φεμινιστικης αφηγησης ( για την οποια αμφιβαλλω αν τα περισσοτερα μελη του εχουν εστω και μια στοιχειωδη ιδεα - αν ειχαν δε θα μιλουσαν ετσι ). Ερχεται λοιπον ο πολυς Σον Πεν να παρει το αυτονοητο ριμπαουντ, να μιλησει για το μανιχε'ι'στικο πρισμα του κινηματος και ξαφνιαζει πολλους ανυποψιαστους σερφιστες των κοντεμπορανεα, ως φωνη λογικης...
Ευχαριστούμε για το mansplaining. Να μιλήσουμε ίσως για κάποιες ΜΚΟ που μετακινούν ανθρώπινη σάρκα κάπου στις Αϊτές, κλπ.; Να μιλήσουμε για τις πρώην γυναίκες σου; Έννοια σου κι έρχεται κι η ώρα σου.
Και για όσους δεν έχουν ιδέα κι έβαλαν αρνητικές, και νομίζετε ότι βλέπετε σελέμπριτι και γυαλίζει το ματάκι σας, ψάξτε λιγάκι με ποιους συναναστρέφεται ο 'φροντιστής' της Αϊτής, και διαβάστε λίγο για την κακοποίηση που υπέστησαν τόσο η Μαντόνα όσο κι η Ρόμπιν στα χεράκια του.
Δεν έχω δει κάτι σχετικό με αυτά που λες (και δεν θα το ψάξω πρωινιατικα), αλλά απ'όσο θυμάμαι είναι γνωστό ότι ο Πεν έχει μπει σε κλινικές για απεξάρτηση από αλκοόλ και σεξ. Επίσης, φαντάζομαι ότι όποια προβλήματα υπήρχαν με τις πρώην γυναίκες του έχουν πάει στη δικαιοσύνη καθότι διαζευγμένος. Συγνώμη, αλλά με το ύφος σου (quote "έννοια σου και έρχεται η ώρα σου") ικανοποιείς το στερεότυπο της κακής πλευράς του metoo.