ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο Ξαβιέ Ντολάν είχε γράψει γράμμα στον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο όταν ήταν 8 ετών

Ο Ξαβιέ Ντολάν είχε γράψει γράμμα στον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο όταν ήταν 8 ετών Facebook Twitter
0

Ένα γράμμα που είχε γράψει στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο όταν ήταν 8 ετών διάβασε ο Ξαβιέ Ντολάν στην πρεμιέρα της ταινίας του «The Life and Death of John F. Donovan» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

Ο Καναδός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός μοιράστηκε με το κοινό μια επιστολή που έστειλε στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο όταν ήταν παιδί.

«Είδα την ταινία "Τιτανικός" -5 φορές. Παίζεις πολύ καλά. Είσαι ένας σπουδαίος ηθοποιός και σε θαυμάζω», έγραφε ο Ξαβιέ Ντολάν στο γράμμα. Στη συνέχεια αποκάλυπτε ότι και ο ίδιος είναι ηθοποιός. «Έχω κάνει λίγες διαφημίσεις για μια πολύ γνωστή αλυσίδα φαρμακείων και είχα κάποιους καλούς ρόλους σε τέσσερις ταινίες στα γαλλικά. Εύχομαι να παίξω σε μία από τις ταινίες σου κάποια φορά».

Αφού πρόβαλλε την ανερχόμενη κινηματογραφική βιομηχανία του Μόντρεαλ, ο Ξαβιέ υποσχέθηκε: «Όταν θα έρθεις στο Μόντρεαλ για να γυρίσεις ταινία, σίγουρα θα έρθω στις ακροάσεις σε περίπτωση που χρειαστείτε ένα νεαρό αγόρι στο cast».

«Αγαπητέ Λεονάρντο, ελπίζω ειλικρινά ότι θα απαντήσεις στην επιστολή μου, στέλνοντάς μου μια φωτογραφία σου», ανέφερε στο τέλος της επιστολής του. 


Το «The Life and Death of John F. Donovan», η ιστορία ενός νεαρού αγοριού που αλληλογραφεί με έναν διάσημο ηθοποιό, είναι η πρώτη ταινία του Ξαβιέ Ντολάν στην αγγλική γλώσσα με πρωταγωνιστές τους Ζακόμπ Τρομπλέ, Κιτ Χάρινγκτον, Νάταλι Πόρτμαν, Σούζαν Σάραντον, Θάντι Νιούτον και Κάθι Μπέιτς.

Ο Κιτ Χάρινγκτον του «Game of Thrones» υποδύεται τον ηθοποιό της τηλεόρασης που αναπτύσσει φιλία μέσω αλληλογραφίας με έναν νεαρό θαυμαστή του, τον οποίο ενσαρκώνει ο Ζακόμπ Τρομπλέ. Η Σούζαν Σάραντον είναι η μητέρα του Χάρινγκτον και η Νάταλι Πόρτμαν η μητέρα του Τρομπλέ.

Στην ταινία είχε ρόλο και η Τζέσικα Τσαστέιν, οι σκηνές όμως «κόπηκαν» από τον δημιουργό, ο οποίος διευκρίνισε ότι η απόφαση είχε σχέση με το μοντάζ και την αφήγηση και όχι με την ερμηνεία.

 
Πολιτισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM