Ο θρύλος του NBA, Μάικλ Τζόρνταν, προσπαθεί να πουλήσει την πολυτελή έπαυλή του στο Σικάγο εδώ και 6 χρόνια, χωρίς αποτέλεσμα.

 

Η βίλα 5.200 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο οικόπεδο 70 στρεμμάτων και ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής και νυν ιδιοκτήτης των Charlotte Hornets, πληρώνει κάθε χρόνο 100.000 δολάρια σε φόρους μεγάλης ακίνητης περιουσίας. 

 

 

 

 

 

Αρχικά, η τιμή πώλησης του υπερπολυτελούς ακινήτου διαμορφώθηκε στα 29 εκατομμύρια δολάρια, με τον Τζόρνταν να ελπίζει ότι το επιπλωμένο «ανάκτορό» με πισίνες και γήπεδα μπάσκετ και τένις θα έβρισκε, αργά ή γρήγορα, αγοραστή. 

 

Έξι χρόνια αργότερα, η τιμή έχει πέσει σχεδόν στο μισό, στα 14,9 εκατομμύρια δολάρια με ειδικούς του μεσιτικού κλάδου να παρατηρούν πως το ακίνητο είναι ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες του κορυφαίου μπασκετμπολίστα, με αποτέλεσμα να μην συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον. 

 

Η έπαυλη των 9 υπνοδωματίων με κλειστό γήπεδο μπάσκετ, γυμναστήριο και δική της τεχνητή λίμνη, βρίσκεται στο Χάιλαντ Παρκ, μία ακριβή μεν περιοχή του Σικάγο, που ωστόσο δεν είναι η πρώτη επιλογή των βαθύπλουτων και των σελέμπριτι.

 

Η προσωπική περιουσία του Μάικλ Τζόρνταν, που μεσουράνησε τη δεκαετία του 90 στο NBA, υπολογίζεται στα 1,65 δισεκατομμύρια δολάρια και έτσι το νούμερο «23» των Σικάγο Μπουλς,  μπορεί να περιμένει μέχρι να βρει τον κατάλληλο αγοραστή. 

 

Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του το απέκτησε χάρη στις εμπορικές συμφωνίες του με εταιρίες από η Nike και στην απόφασή του να αγοράσει την ομάδα Charlotte Hornets. Από την καριέρα του στα γήπεδα, υπολογίζεται ότι αποκόμισε «μόλις» 100 εκατομμύρια δολάρια. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με πληροφορίες από Business Insider