Η Μόνικα Λεβίνσκι κάνει αποκαλύψεις για τη σχέση της με τον Κλίντον και την αλλαγή νοοτροπίας μετά το #MeToo

Η Μόνικα Λεβίνσκι κάνει αποκαλύψεις για τη σχέση της με τον Κλίντον και την αλλαγή νοοτροπίας μετά το #MeToo Facebook Twitter
EPA
2

Η Μόνικα Λεβίνσκι έγραψε στο Vanity Fair για τον αντίκτυπο που είχε το κίνημα #metoo, στην κοινωνική αναγνώριση της κατάχρησης εξουσίας στο εργασιακό περιβάλλον αλλά και την προσωπική της ιστορία.

Αν και στη σχέση της με τον Μπιλ Κλίντον δεν υπήρξε κανενός είδους σεξουαλική επίθεση, κατά την ίδια, επρόκειτο για μία τρανταχτή περίπτωση «χυδαίας κατάχρησης εξουσίας».

Στο ξεκίνημα της σχέσης τους, λίγα χρόνια πριν την αποκάλυψη του σκανδάλου το 1998, η Λεβίνσκι ήταν μόλις 22 ετών και εργαζόταν ως ασκούμενη στον Λευκό Οίκο.

Όπως λέει η ίδια, μόλις τώρα, αρχίζει να συνειδητοποιεί τις περιπλοκές και τη δυναμική της εξουσίας στις επαφές της με τον τότε πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον.

«Μέχρι πρόσφατα (σε ευχαριστώ Χάρβεϊ Γουάινστιν), οι ιστορικοί δεν είχαν καν επεξεργαστεί ούτε αναγνωρίσει εκείνη την χρονιά "ντροπής και θεάματος"», γράφει η Λεβίνσκι.

Όμως πλέον, ολοένα και περισσότερες γυναίκες εναντιώνονται στην κουλτούρα της σεξουαλικής παρενόχλησης, βοηθώντας και την ίδια να εξετάσει τι συνέβη τότε, μέσα από ένα νέο πρίσμα.

Η Λεβίνσκι, που διαγνώστηκε με μετατραυματική διαταραχή του στρες, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, αποκαλύπτει πως, παρά την μεταστροφή, εξακολουθεί να «παλεύει» με το παρελθόν της.

«Ο λόγος που παραμένει δύσκολο, είναι επειδή για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα αντιμετώπιζα τα ψέματα που με σκιαγραφούσαν ως μία ασταθή προσωπικότητα», υπογραμμίζει η Λεβίνσκι, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της για τα κινήματα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και το θάρρος των γυναικών που μιλούν ανοικτά για το πρόβλημα αυτό.

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια