Όταν η Κέιτι Πέρι κυκλοφόρησε το τραγούδι "I Kissed a Girl - and I Liked It" το 2008, είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση, αλλά σήμερα η ίδια λέει ότι είχε δώσει το σύνθημα για μια συνομιλία πάνω στο θέμα μεταξύ των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

 

Σε δηλώσεις που έκανε νωρίτερα η τραγουδίστρια, παραλαμβάνοντας ένα τιμητικό βραβείο από την «Human Rights Campaign» στο Λος Άντζελες, αποκάλυψε επίσης πως το τραγούδι περιέχει αυτοβιογραφικά στοιχεία και πως η ίδια έχει κάνει πολύ περισσότερα με ένα κορίτσι από το να ανταλλάξει ένα φιλί.

 

«Για να πούμε την αλήθεια, έκανα περισσότερο από αυτό!», είπε στο ακροατήριο και εξήγησε τους λόγους που τότε είχε αρνηθεί πως το τραγούδι αυτό είχε να κάνει με προσωπικές εμπειρίες. Η τραγουδίστρια δήλωσε πως δεν θα μπορούσε να συμβιβάσει τους στίχους με το γεγονός πως ήταν γνωστή ως ερμηνεύτρια γκόσπελ και πως είχε φοβηθεί εξαιτίας των δημοσιογράφων. «Αυτό που ήξερα ήταν ότι ήμουν περίεργη και ακόμη και τότε γνώριζα ότι η σεξουαλικότητα δεν ήταν κάτι μαύρο ή άσπρο», πρόσθεσε η τραγουδίστρια. Η Πέρι, η οποία είναι παιδί μιας πολύ συντηρητικής και βαθιά θρησκευόμενης οικογένειας, μίλησε για το πώς μεγάλωσε μέσα σε αυτό το κλίμα και το πώς στη συνέχει άρχισε να διαφοροποιείται και να αναθεωρεί τις απόψεις της.

 

«Δεν μπορώ πλέον να παραμένω σιωπηλή. Πρέπει να υπερασπιστώ αυτό που αισθάνομαι πως είναι αλήθεια και αυτό είναι η ισότητα και η δικαιοσύνη για όλους», ανέφερε η Πέρι και απέσπασε ένα θερμό χειροκρότημα από το κοινό.

 

Δείτε την ομιλία της και την παραδοχή για την αλήθεια πίσω από το τραγούδι: