Hashtag: Το καινούριο copyright είναι η τρίλιζα;

Καλώς ή κακώς, το hashtag φαίνεται να αποκτά τη σημασία του copyright και όχι απλώς του μέσου αναζήτησης και ταξινόμησης μιας επιχείρησης στη ζούγκλα του Twitter και του Instagram.
0


 

Κατοχυρώνουμε ιδέες, βιβλία, ευρεσιτεχνίες, αλλά μάλλον ήρθε ο καιρός να αρχίσουμε να κατοχυρώνουμε και τα hashtags μας, ειδικά αν έχουμε επιχείρηση – που όπως όλα πια – «δουλεύει» και συναλλάσσεται μέσω των social media. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, μόνο κατά τη διάρκεια του 2015, κατοχυρώθηκαν τα hashtags περίπου 1.400 επιχειρήσεων σε μία προσπάθεια να διασφαλίσουν την αποκλειστικότητα χρήσης του hashtag τους.

Κι όλη αυτή η κινητοποίηση, γιατί από το 2010 και μετά η σημασία της μικρής... τρίλιζας δίπλα από το brandname μιας εταιρείας, ενός οργανισμού ή ενός δικτύου, μεταφράζεται πλέον και εμπορικά, σημαίνει χρήμα (και δόξα) και κυρίως συνοδεύει απαραιτήτως καμπάνιες, διαφημιστικές προβολές και σοβαρές επιχειρηματικές συμφωνίες αξίας εκατομμυρίων δολαρίων.

Οπότε δεν είναι κάτι που μπορεί να αγνοήσει ένας επαγγελματίας: δίπλα στο όνομα της εταιρείας του να δημοσιεύεται άσχετο, υβριστικό ή απλώς δόλιο περιεχόμενο με σκοπό να «υφαρπάξει» followers. Καλώς ή κακώς, το hashtag φαίνεται να αποκτά τη σημασία του copyright και όχι απλώς του μέσου αναζήτησης και ταξινόμησης μιας επιχείρησης στη ζούγκλα του Twitter και του Instagram. 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των social media experts, αυτή είναι μία τάση που τα επόμενα χρόνια θα κυριαρχήσει, σε μία προσπάθεια επιχειρηματικοί κολοσσοί, αλλά και μικρότερες επιχειρήσεις να προστατεύουν με αποτελεσματικό τρόπο την αποκλειστικότητα του περιεχομένου τους και να μην επιτρέπουν τη χρήση του κατοχυρωμένου –πλέον- hashtag τους στα νύχια επιτήδειων απλώς μερικών trolls που μπορεί να θέλουν να κάνουν πλάκα εις βάρος των... συμφωνιών και των εσόδων μιας εταιρείας.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δανάη Παππά: «Για ποιον λόγο να είμαι υπόλογη» - Το σχόλιο για την υπόθεση Μπισμπίκη

TV & Media / Δανάη Παππά: «Για ποιον λόγο να είμαι υπόλογη;» - Το σχόλιο για την υπόθεση Μπισμπίκη

«Βγήκα ένα βράδυ με τους φίλους μου, διασκέδασα, όπως κάνω πάντα. Την επόμενη ημέρα υπήρχαν άρθρα, τηλέφωνα» ανέφερε η ηθοποιός φανερά απορημένη με όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν τις προηγούμενες ημέρες
LIFO NEWSROOM
Έρικ Μεταξάς: Ο συντηρητικός Ελληνοαμερικανός που θέλει να γίνει ο νέος Jimmy Kimmel

TV & Media / Έρικ Μεταξάς: Ο συντηρητικός Ελληνοαμερικανός που θέλει να γίνει ο νέος Jimmy Kimmel

Ο Μεταξάς, συγγραφέας, ραδιοφωνικός παρουσιαστής και ευαγγελικός διανοούμενος, παρουσιάστηκε ως ο άνθρωπος που θα επαναφέρει τη «χαρά» στην ψυχαγωγία, απαλλαγμένη από το «δηλητήριο των φιλελεύθερων talk show»
LIFO NEWSROOM
Amazon Prime Video: Απέσυρε τις φωτογραφίες με τον «άοπλο» πράκτορα 007 μετά τις αντιδράσεις

TV & Media / Amazon Prime Video: Απέσυρε τις φωτογραφίες με τον «άοπλο» πράκτορα 007 έπειτα από αντιδράσεις

Ως απάντηση στο κύμα επικρίσεων, η Amazon αντικατέστησε τις φωτογραφίες με πιο παραδοσιακές, από τις ίδιες τις ταινίες, αν και, όπως επισημαίνεται, ούτε αυτές περιλαμβάνουν όπλα
LIFO NEWSROOM
Η κόρη του Ρόμπιν Γουίλιαμς ξεσπά για τα deepfake που «ανασταίνουν» τον πατέρα της

TV & Media / Η κόρη του Ρόμπιν Γουίλιαμς ξεσπά για τα deepfake που «ανασταίνουν» τον πατέρα της

Η Ζέλντα Γουίλιαμς, κόρη του Ρόμπιν Γουίλιαμς, ξεσπά κατά της τεχνητής νοημοσύνης και των deepfake βίντεο που «ανασταίνουν» τον πατέρα της, καταγγέλλοντας τη χρήση του AI στη βιομηχανία ψυχαγωγίας ως ανήθικη και προσβλητική προς την ανθρώπινη δημιουργία
LIFO NEWSROOM