Eurovision 2025: Η ακουστική version της «Αστερομάτας» - Ανατροπή στα στοιχήματα

Eurovision: Η ακουστική version της «Αστερομάτας» - Άνοδος στα προγνωστικά για την ελληνική αποστολή Facebook Twitter
0

Το επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube δημοσίευσε ένα βίντεο με την Κλαυδία να ερμηνεύει το τραγούδι, με το οποίο εκπροσωπεί φέτος, την Ελλάδα, στη Eurovision.

Ντυμένη με ένα ντένιμ σύνολο και συνοδεία μέλους της ομάδας των μουσικών με τους οποίους συνεργάζεται, η τραγουδίστρια βρίσκεται σε ένα δωμάτιο, με μουσικά όργανα στο φόντο και κρατά ένα μικρόφωνο. Στον καναπέ είναι ξαπλωμένος ένας σκύλος, ενώ η Κλαυδία ταργουδά σε ακουστική εκδοχή, το «Αστερομάτα».

Αν και είχε σημειώσει πτώση, η ελληνική συμμετοχή ανέβηκε από την 20ή στη 17η θέση στα στοιχήματα. Η σελίδα eurovisionworld που ανανεώνεται καθημερινά, δείχνει την «Αστερομάτα» στη 17η θέση και την Κύπρο με το «Shh» του Theo Evan, «έπεσε» στην 20ή θέση. Της λίστας των στοιχηματικών εταιρειών ηγείται η Σουηδία. Ακολουθεί η Αυστρία, η Γαλλία, το Ισραήλ και η Ολλανδία.
 

Eurovision 2025: Τα πέντε φαβορί

Πρώτη στη λίστα έρχεται για ακόμη μια χρονιά η Σουηδία με τους KAJ και το «Bara bada bastu». Το φινλανδο-σουηδικό μουσικό συγκρότημα κατάφερε να επικρατήσει του μεγάλου φαβορί και πρώην νικητή του διαγωνισμού, Måns Zelmerlöw. Οι τρεις μουσικοί Kevin Holmström, Axel Åhman και Jakob Norrgård έκαναν την ανατροπή και διεκδικούν την πρωτιά ξανά για τη Σουηδία.

Το συγκρότημα σχηματίστηκε στο Vörå της Φινλανδίας το 2009, έχει κυκλοφορήσει επτά άλμπουμ, καθώς και έχει γράψει και παρουσιάσει δύο μιούζικαλ στο σουηδικό θέατρο Wasa της φινλανδικής πόλης Vaasa. Η ταυτότητά τους ενέχει έντονο το κωμικό στοιχείο, όπως και το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπήσουν τη Σουηδία.

Το «Bara Bada Bastu» εξυμνεί την παράδοση της φινλανδικής σάουνας. Ο τίτλος του, που μεταφράζεται ως «Απλώς να κάνουμε σάουνα», αντικατοπτρίζει το κεντρικό θέμα του τραγουδιού. Οι στίχοι, γραμμένοι στη διάλεκτο Vörå, περιγράφουν την εμπειρία της σάουνας ως τον καλύτερο τρόπο για χαλάρωση και ευεξία, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Όλοι οι προβληματισμοί εξαφανίζονται αμέσως» και «η καλύτερη θεραπεία για το σώμα και την ψυχή».

Στη 2η θέση, οι στοιχηματικές κατατάσσουν την Αυστρία. Το τραγούδι της χώρας στον διαγωνισμό «Wasted Love» από τον JJ έκανε πρεμιέρα στο YouTube κανάλι του διαγωνισμού και από την πρώτη στιγμή, οι eurofans το ξεχώρισαν, ως ένα από τα μεγάλα φαβορί του φετινού διαγωνισμού. Ο καλλιτέχνης περιγράφει το «Wasted Love» ως ένα τραγούδι που αποτυπώνει την εμπειρία του με την ανεκπλήρωτη αγάπη.

Όπως έχει δηλώσει: «Υπάρχει ένας ιδιαίτερος πόνος στο να έχεις τόση αγάπη να δώσεις, αλλά να μην βρίσκει ανταπόκριση. Είναι σαν να είσαι χαμένος στη θάλασσα, πάνω σε ένα εύθραυστο χάρτινο καραβάκι, ελπίζοντας σε κάτι που διαλύεται μπροστά στα μάτια σου. Και όμως, υπάρχει κάτι όμορφο σε αυτή την αθώα αφοσίωση. Γιατί, στο τέλος, το να μπορείς να αγαπάς – ακόμα κι αν αυτή η αγάπη φαίνεται χαμένη – είναι από μόνο του ένα υπέροχο συναίσθημα».

Φαβορί θεωρείται και η Ισραηλινή Yuval Rapahel με το «New Day Will Rise», που θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό του δεύτερου ημιτελικού στις 15 Μαΐου. Η Yuval είναι επιζήσασα της επίθεσης της Χαμάς στη συναυλία Nova στις 7 Οκτωβρίου 2024 και αναμένεται να τραγουδήσει σε αγγλικά, εβραϊκά και γαλλικά.

Εντός πεντάδας κατατάσσεται και η Γαλλία που εκπροσωπείται φέτος από τη Louane. Η Γαλλίδα σταρ επιλέχθηκε εσωτερικά από τη γαλλική τηλεόραση γαλλικό φορέα, ενώ μόλις πριν λίγο κυκλοφόρησε η συμμετοχή της «maman”. Μάλιστα, τα αποκαλυπτήρια έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του “Τουρνουά Έξι Εθνών”, στο Stade de France στο Παρίσι.

 

   

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΡΗΣ ΜΟΥΓΚΟΠΕΤΡΟΣ

TV & Media / Άρης Μουγκοπέτρος: «Χρωστάω σε όποιον μιλάει ελληνικά αυτή τη στιγμή»

Ο μουσικός σχεδόν ένα χρόνο μετά το ατύχημα που του στοίχισε δύο δάχτυλα μίλησε στην εκπομπή «Αυτοψία» για τους λόγους που απέσυρε τις κατηγορίες εναντίον του ατόμου που του έδωσε την κροτίδα αλλά και για την οικονομική του κατάσταση
THE LIFO TEAM
NETFLIX ΡΩΜΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

TV & Media / Δικαστήριο έκρινε παράνομες τις αυξήσεις τιμών του Netflix, ανοίγοντας τον δρόμο για επιστροφές έως και 500 ευρώ

Το δικαστήριο έκρινε ότι οι αυξήσεις στις τιμές συνδρομής μεταξύ 2017 και 2024 ήταν παράνομες, γεγονός που ενδέχεται να δίνει δικαίωμα σε εκατομμύρια Ιταλούς συνδρομητές να λάβουν επιστροφές έως και 500 ευρώ. Η εταιρεία streaming δηλώνει ότι θα ασκήσει έφεση.
THE LIFO TEAM
ΛΟΡΑ ΝΤΕΡΝ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΣΕΙΡΑ

TV & Media / Η υπόθεση Έπσταϊν γίνεται σειρά με τη Λόρα Ντερν σε πρωταγωνιστικό ρόλο

Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή, η σειρά καταγράφει την έρευνα που αποκάλυψε τη συμφωνία που είχε συνάψει ο Έπσταϊν το 2008 με ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, επιτρέποντάς του να αποφύγει βαρύτερες κατηγορίες
THE LIFO TEAM
Το θρυλικό περιοδικό The Face κλείνει ξανά

TV & Media / Το θρυλικό περιοδικό The Face κλείνει ξανά

Το βρετανικό περιοδικό The Face ανακοίνωσε ότι σταματά ξανά τη λειτουργία του, επτά χρόνια μετά το relaunch του το 2019. Το τεύχος για την άνοιξη του  2026 θα είναι το τελευταίο, κλείνοντας ένα ακόμη κεφάλαιο για έναν τίτλο που σημάδεψε τη βρετανική style και youth culture.
THE LIFO TEAM