Γιατί, λοιπόν, δολοφόνησαν τον Κιμ Γιονγκ Ναμ;

0

Ο Κιμ Ιλ Σουνγκ ήταν πρακτικά ο ιδρυτής της αυτοκρατορίας της Βόρειας Κορέας. Διοίκησε με σχετική σύνεση, όπως και ο διάδοχος του Κιμ Γιονγκ Ιλ. Όταν εκείνος πέθανε πριν από 5 χρόνια και ανέλαβε και η δυναστεία πέρασε στην εποχή του ασταθούς ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν τα πράγματα άλλαξαν δραστικά. Η δικτατορία του Ουν ήταν χτισμένη πάνω σε δολοφονίες πολιτικών και όχι μόνο αντιπάλων. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως πιθανολογεί και φίλος του προσφάτως δολοφονημένου ετεροθαλούς αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ναμ, εξολοθρεύει όποιον θεωρεί πιθανό εχθρό του. Και στην οικογενειακή δυναστεία αυτού του είδους οι εχθροί είναι αρκετοί. Πριν από λίγα χρόνια εκτέλεσε τον θείο του Τζαν Σον Τεκ και την ίδια τύχη είχε και ο ανιψιός του. Τελευταίος στη λίστα ήταν ο Ναμ και όσοι βρίσκονταν στον κύκλο του -και με κάποιον τρόπο σχετίζονται με τη δυναστεία- δεν θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι. Σταδιακά από την οικογενειακή φωτογραφία εξαφανίζονται πρόσωπα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑ ΠΑΤΕΡΑΣ

Διεθνή / Γαλλία: Απείλησε δασκάλα με αποκεφαλισμό επειδή επέπληξε τον γιο του - Καταδικάστηκε σε φυλάκιση

Η υπόθεση έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στη Γαλλία, όπου παραμένει νωπή η μνήμη της δολοφονίας του καθηγητή Σαμουέλ Πατί, ο οποίος αποκεφαλίστηκε το 2020 έξω από το σχολείο του
THE LIFO TEAM
Η αντιτρομοκρατική κληρονομιά της 11ης Σεπτεμβρίου ως όπλο του Τραμπ κατά πολιτικών αντιπάλων

Διεθνή / Η αντιτρομοκρατική κληρονομιά της 11ης Σεπτεμβρίου ως όπλο του Τραμπ κατά πολιτικών αντιπάλων

Η κυβέρνηση Τραμπ στρέφει την αντιτρομοκρατική μηχανή κατά μεταναστών, διαδηλωτών και πολιτικών αντιπάλων - Οι πραγματικές εξωτερικές απειλές αφήνονται στο περιθώριο, προειδοποιούν αναλυτές και πρώην αξιωματούχοι
THE LIFO TEAM
Η Ρωσική Εκκλησία έστειλε στο μέτωπο οστά από το χέρι ενός αγίου πρίγκιπα του 14ου αιώνα

Διεθνή / Η Ρωσική Εκκλησία έστειλε στο μέτωπο οστά από το χέρι ενός αγίου πρίγκιπα του 14ου αιώνα

Τμήμα από το δεξί χέρι του Ντμίτρι Ντονσκόι «το ίδιο χέρι με το οποίο κρατούσε το σπαθί του» στη μάχη του Κουλίκοβο, σύμφωνα με το Πατριαρχείο Μόσχας θα περιοδεύσει σε ρωσικές στρατιωτικές μονάδες για να «ενισχύσει το ηθικό» των στρατιωτών.
THE LIFO TEAM