Ζάκυνθος: Έκλεισε ο δρόμος προς το πασίγνωστο Ναυάγιο

Ζάκυνθος: Έκλεισε ο δρόμος προς το πασίγνωστο Ναυάγιο Facebook Twitter
Unsplash
0

Ο δήμος Ζακύνθου έκλεισε τον δρόμο προς το πασίγνωστο «Ναυάγιο» του νησιού, επικαλούμενους τον μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς, αλλά η απόφαση των αρχών συνοδεύτηκε από εντονότατες αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο. 

«Είναι απαράδεκτο μεσούσης τουριστικής περιόδου να βλέπουμε αυτό το άθλιο κομμάτι, να έχει κλειστεί δηλαδή ο δρόμος προς τη θέα για το Ναυάγιο, επειδή κάποιοι δεν θέλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους», δήλωσε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βολιμών Νίκος Θεοδόσης που το τελευταίο δεκαήμερο διαμαρτύρεται για την υφιστάμενη κατάσταση.

«Είναι ντροπή τους γιατί αυτό το μέτρο δεν ισχύει για όλη τη Ζάκυνθο αλλά μόνο για την περιοχή του Ναυαγίου», προσθέτει. «Οι καρεκλοκένταυροι αποφάσισαν λόγο επικινδυνότητας για πυρκαγιά να κλείσει μόνο ο δρόμος προς το Ναυάγιο. Πουθενά αλλού που είναι δασική περιοχή στο νησί και συρρέει ο κόσμος δεν έχει γίνει αυτό. Είναι απαράδεκτη εικόνα σε τουριστική περίοδο να μην μπορούμε να διαχειριστούμε τον κόσμο που έρχεται για τις τουριστικές μας περιοχές».

Ζάκυνθος: Έκλεισε ο δρόμος προς το πασίγνωστο Ναυάγιο Facebook Twitter
Unsplash

Ντόπιοι θεωρούν λανθασμένη την απόφαση ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, όπου αναρίθμητοι τουρίστες, είναι σχεδόν δεδομένο πως θα επιχειρήσουν να πλησιάσουν, να φωτογραφήσουν και να φωτογραφηθούν με φόντο το χαρακτηριστικό, σκουριασμένο πλοίο που φιγουράρει σε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές καρτ ποστάλ του νησιού. 

Για να φτάσει κανείς στην περιοχή πάνω από την παραλία «Ναυάγιο» από την πόλη της Ζακύνθου, πρέπει να κινηθεί βορειοδυτικά προς Βολίμες, ώστε να βρεθεί στο λεγόμενο «μπαλκόνι», με προνομιακή θέα στην διάσημη παραλία. Ο κ. Θεοδόσης, ζητά να δοθεί λύση στο θέμα που εκκρεμεί «για άλλη μία χρονιά». 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ