Το Υπ. Δικαιοσύνης απαντά για τις καθαρίστριες- "Νόμιμες οι μετατάξεις"

Το Υπ. Δικαιοσύνης απαντά για τις καθαρίστριες- "Νόμιμες οι μετατάξεις" Facebook Twitter
Nikos Libertas/SOOC
5

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέδωσε ανακοίνωση, όπου παίρνει θέση για τις μετατάξεις υπαλλήλων καθαρισμού του υπουργείου Οικονομικών σε δικαστικές υπηρεσίες της χώρας χαρακτηρίζοντάς τις "νόμιμες".

"Οι συγκεκριμένες μετατάξεις που απασχολούν κατά την τελευταία περίοδο, πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή τους. Η ύπαρξη όλων των σχετικών προσόντων και η ανταπόκριση στα προβλεπόμενα κριτήρια έχει προκύψει με την τήρηση της νόμιμης διαδικασίας. Για παράδειγμα η ένταξη των υπαλλήλων σε προσωποπαγείς θέσεις πλήρους απασχόλησης προβλέπεται από το άρθρο 17 παρ. 7 του Ν. 4325/2015 και έχει εγκριθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Επίσης επισημαίνεται ότι οι ίδιες μετατάξεις εγκρίθηκαν προηγουμένως από τα αρμόδια δικαστικά (υπηρεσιακά) συμβούλια", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

"Ας σημειωθεί ότι η έναρξη της διαδικασίας κινητικότητας και αξιολόγησης των προσόντων για μετάταξη ανάγεται στο έτος 2013 (άρθρο 90 παρ. 1 του Ν. 4172/2013), ενώ πίνακας των αποτελεσμάτων ανακοινώθηκε από το ΑΣΕΠ ήδη από τον Δεκέμβριο του 2014" προσθέτει το υπουργείο.

Υπενθυμίζεται πως χθες έγινε γνωστό ότι με ΦΕΚ οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ καταλαμβάνουν θέσεις γραμματέων και επιμελητών σε δικαστήρια, καλύπτοντας κενές θέσεις. 

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
καπως ετσι και η Μπετυ εχει "μεταταχθει" απο δευτεροβαθμια (ή πρωτοβαθμια;) εκπαιδευτικος σε ερευνητικο προσωπικο στο ΕΜΠ.Ετσι ξερουν ετσι κανουν. Το οτι δεν θα πληρωσουν αυτες τις θέσεις άνθρωποι με πειρσσότερα προσόντα και ικανοτητες, μην κλαίτε. Το επιλέξατε. Η ολη λογικη ειναι μπες απο το παραθυρο καπου και μετα με καταληλους ελιγμους, διοικητικης φυσης, θα βρεθεις οπου σε σπρωξει το βημα.Στο κατω κατω τελικα οι καθαριστριες χρειαζονταν ή όχι;;;

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ