Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα αποκατάστασης των βλαβών που έχουν προκληθεί σε μέρος της σήραγγας «Λουμπάρδα» (σ.σ. Τρύπες του Καραμανλή), καθώς διαπιστώθηκε μία ρωγμή στον κλάδο προς Σούνιο.

 

«Επειδή υπήρχαν αναφορές και από περιοίκους, ότι έπεφταν πετραδάκια στον δρόμο, ζητήσαμε από έναν εργολάβο που ήδη εκτελούσε ένα άλλο έργο να αποτυπώσει τη ρωγμή», λέει στην Καθημερινή ο διευθυντής της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, Παναγιώτης Καριώτης.

 

«Αναζητήσαμε φωτογραφίες των σηράγγων που να έχουν ληφθεί πριν από ένα έτος και διαπιστώσαμε ότι υπήρχε μια λεπτή ρωγμή που είχε φθάσει τα 10 εκατοστά. Αμέσως ειδοποίησα τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη που συγκάλεσε σύσκεψη με την Τροχαία και αποφασίστηκε το κλείσιμο του δρόμου», σημείωσε.

 

Όπως εξήγησε, η λύση της κατεδάφισης των δύο σηράγγων «είναι εκτός συζήτησης, γιατί είναι ένα ιστορικό τοπόσημο της περιοχής». «Αυτό που προκρίνεται είναι με ειδικό μηχάνημα να ανοιχθούν τρύπες στο αποσταθεροποιημένο κομμάτι, που υπολογίζουμε ότι ζυγίζει περίπου 100 τόνους, ώστε να το απομακρύνουμε», πρόσθεσε.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κόστος της επιχείρησης υπολογίζεται σε 100.000 ευρώ, ενώ ο αποκλεισμός θα διαρκέσει υποχρεωτικά περί τον ένα μήνα.

 

Τρύπες Καραμανλή: Απειλή κατάρρευσης από τη ρωγμή - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο σημείο
Ενεργοποιήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου 3 Οκτωβρίου 2020, οι φωτεινοί σηματοδότες (δύο στο ρεύμα προς Σούνιο και ένας στο ρεύμα προς Αθήνα). EUROKINISSI/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ρυθμίσεις κυκλοφορίας

 

Στη λύση χρήσης φωτεινού σηματοδότη, ώστε να πραγματοποιείται εναλλάξ η κυκλοφορία των Ι.Χ. από το πλήρες πλάτος της εναπομένουσας σήραγγας κατέληξε η Περιφέρεια Αττικής.

 

Η προσωρινή λύση αφορά το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο θα εκτελούνται τα έργα αποκατάστασης των βλαβών που έχουν προκληθεί σε μέρος της σήραγγας.

 

Η ενεργοποίηση του φωτεινού σηματοδότη αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι. Έως εκείνη την ώρα η κυκλοφορία των διερχομένων οχημάτων επί της Αθηνών - Σουνίου, θα διεξάγεται μέσω του άξονα Λεωφόρου Ευελπίδων - Λεωφόρου Αγίας Μαρίνας.