Τρίκαλα: Πλημμύρες σε καλλιέργειες και κατολισθήσεις από την υπερχείλιση του Πηνειού

Τρίκαλα: Πλημμύρες σε καλλιέργειες και κατολισθήσεις από την υπερχείλιση του Πηνειού Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν οι τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, καθώς έχουν υπερχειλίσει όλοι οι παραπόταμοι του Πηνειού ποταμού.

Ο ποταμός είναι πάνω από το όριο σε πολλά σημεία, έχουν υποχωρήσει αναχώματα και έχει κατακλύσει καλλιεργήσιμες εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων, ιδίως στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας.

Η ίδια εικόνα παρατηρείται και σε πολλές περιοχές του δυτικού τμήματος του νομού Τρικάλων, κυρίως όσες γειτνιάζουν με το όρος Κόζιακα, ενώ αναφορές από κατοίκους γίνονται και για κατολισθήσεις σε δρόμους.

Μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας και των τεσσάρων δήμων του νομού Τρικάλων συνδράμουν ώστε να αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα και ζημιές που έχουν δημιουργηθεί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης.

Καταστροφές έχουν υποστεί τα δίκτυα ύδρευσης, ενώ δημιουργεί ανησυχία στους κατοίκους και τις αρμόδιες αρχές μια ενδεχόμενη επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Όπου υπάρχει πόνος, πρέπει να είμαστε κοντά»

Ελλάδα / Στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Όπου υπάρχει πόνος, πρέπει να είμαστε κοντά»

Ο Αρχιεπίσκοπος, περνώντας με το αυτοκίνητό του από το σημείο, ζήτησε από τον οδηγό του να σταματήσει, προκειμένου να χαιρετήσει τον απεργό πείνας και να του εκφράσει τη συμπαράστασή του
LIFO NEWSROOM