ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Την Τρίτη η απόφαση για την νομιμότητα της κράτησης του Τούρκου αξιωματικού

Την Τρίτη η απόφαση για την νομιμότητα της κράτησης του Τούρκου αξιωματικού Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Την Τρίτη αναμένεται όπως όλα δείχνουν η απόφαση για την νομιμότητα της κράτησης του Τούρκου αξιωματικού στο ΑΤ του Ολυμπιακού Χωριού.

 

Η απόφαση του προϊστάμενου υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών για τη νομιμότητα, ή μη, της νέας διοικητικής κράτησης ενός εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, αναμένεται αύριο λοιπόν εκτός απροόπτου.

Υπενθυμίζεται ότι στον συγκυβερνήτη ελικοπτέρου Suleyman Ozkaynakcim είχε χορηγηθεί άσυλο, αλλά με απόφαση της προέδρου του Θ΄ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, Ευγενίας Μυλωνοπούλου, «πάγωσε» η απόφαση χορήγησης. Ακολούθως, με απόφαση του διοικητή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η εκ νέου κράτησή του στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού.

Αναλυτικότερα, οι δικηγόροι του S. Ozkaynakcim προσήλθαν σήμερα ενώπιον του προέδρου υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, προκειμένου να προβάλουν τα επιχειρήματά τους και τις αντιρρήσεις τους για το μέτρο της νέας κράτησης που επιβλήθηκε στον πελάτη τους, υποστηρίζοντας ότι η συνέχιση της κράτησής του είναι παράνομη και αυθαίρετη.

Οι δικηγόροι πρότειναν την υποχρεωτική διαμονή τόσο του συγκυβερνήτη όσο και των υπολοίπων επτά σε συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας, ώστε η ΕΛΑΣ να μπορεί να τους επιτηρεί για λόγους ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία ελέγχου της νομιμότητας της κράτησης κινήθηκε αυτεπαγγέλτως, όπως ισχύει για όλες τις περιπτώσεις διοικητικής κράτησης.

Ελλάδα
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας λέει ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας

Ελλάδα / Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας - «Δεν απειλεί μέχρι τώρα κατοικημένη περιοχή», λέει ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας

Τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις πυροσβέστες που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο - Ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο
LIFO NEWSROOM