Θεσσαλονίκη: Στο 98% η πληρότητα στις ΜΕΘ- Στο «κόκκινο» η Βόρεια Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στο 98% η πληρότητα στις ΜΕΘ- Στο «κόκκινο» η Βόρεια Ελλάδα Facebook Twitter
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ/POOL EUROKINISSI
0

Συναγερμός έχει σημάνει για την αυξανόμενη πίεση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, με την πληρότητα στις ΜΕΘ να φθάνει σε περιοχές, όπως η Θεσσαλονίκη, στο 98%. 

Ενδεικτικά, 46 εισαγωγές ασθενών πραγματοποιήθηκαν στην εφημερία του Νοσοκομείου Παπανικολάου που ολοκληρώθηκε σήμερα 28 Οκτωβρίου, στις 8 το πρωί, ενώ γεμάτη παραμένει η ΜΕΘ.

Την ίδια στιγμή, στο κόκκινο συνεχίζουν να βρίσκονται επίσης Ημαθία αλλά και Βέροια, όπου λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, αποφασίστηκε ακύρωση των παρελάσεων. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο πλαίσιο αποσυμφόρησης των δημόσιων νοσοκομείων, τις επόμενες ημέρες, ασθενείς με κορωνοϊό που βρίσκονται σε απλές κλίνες θα διακομίζονται σε Κέντρο Ιατρικής Αποθεραπείας της Θεσσαλονίκης που, ύστερα από συμφωνία με το υπουργείο υγείας, θα δώσει συνολικά 200 κρεβάτια για τον κορωνοϊό.

Άλλες 50 κλίνες για ασθενείς με covid θα διατεθούν από κέντρα αποκατάστασης σε Βόλο και Λάρισα, ενώ στις ίδιες πόλεις, ιδιωτικές κλινικές θα διαθέσουν συνολικά ακόμη 46 κλίνες, απλές και εντατικής θεραπείας, για περιστατικά non covid.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φυλακές Κορυδαλλού: Πότε θα πάνε στον Ασπρόπυργο και ποιο είναι το σχέδιο για την τύχη των παλιών κτιρίων

Ρεπορτάζ / Πότε θα φύγουν τελικά οι φυλακές από τον Κορυδαλλό;

Η απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού και η μεταφορά τους στον Ασπρόπυργο αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και είναι ένα έργο βαρύνουσας σημασίας. Πότε θα γίνει η μετεγκατάστασή τους και πώς θα αξιοποιηθούν τα παλιά κτίρια;
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ