Θεσσαλονίκη: Κρατούσαν ομήρους 13 αλλοδαπούς ζητώντας λύτρα από τους συγγενείς τους

Θεσσαλονίκη: Κρατούσαν ομήρους 13 αλλοδαπούς ζητώντας λύτρα από τους συγγενείς τους Facebook Twitter
0

Κλειδωμένους σε αποθήκη κρατούσαν 13 αλλοδαπούς δύο Πακιστανοί, απαιτώντας χρήματα από τους συγγενείς των ομήρων τους για να τους αφήσουν ελεύθερους, στη Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν τρεις εκ των ομήρων κατάφεραν χθες να αποδράσουν από την αποθήκη και έτρεξαν στις αστυνομικές Αρχές όπου κατήγγειλαν την περιπέτειά τους.

Όπως προέκυψε, οι 13 αλλοδαποί, μεταξύ αυτών υπήκοοι Πακιστάν, Αφγανιστάν και Μπανγκλαντές, είχαν εισέλθει τα προηγούμενα 24ωρα παράτυπα στην ελληνική επικράτεια από περιοχή του Έβρου και με την καθοδήγηση λαθροδιακινητών οδηγήθηκαν στη συγκεκριμένη αποθήκη.

Εκεί, υποχρεώθηκαν να παραδώσουν τα χρήματα και τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ οι δράστες αξίωναν επιπλέον χρήματα από τους συγγενείς τους για να τους επιτρέψουν να φύγουν.

Κατόπιν επιχείρησης, αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 62χρονο και έναν 17χρονο για αρπαγή, εκβίαση, ληστεία κ.ά., ενώ στην υπόθεση φαίνεται να εμπλέκονται δύο ακόμη συνεργοί τους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταγγελία από την Θεσσαλία: Έκλεισαν την δομή που μεταφέρονταν τα ζώα και έφυγαν

Ελλάδα / Θεσσαλία: Τι απέγιναν τα ζώα συντροφιάς μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας; - Καταγγελίες για γερά νεύρα

Κραυγή αγωνίας από τους εθελοντές της περιοχής και αιχμές κατά της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς - Όσοι εξακολουθούν να νοιάζονται για την προστασία αυτών των πλασμάτων καταγγέλλουν ότι υπεύθυνοι έκλεισαν τη δομή που μεταφέρονταν τα ζώα και έφυγαν...
NEWSROOM