Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με «γουρούνες» στο λιμάνι και το αεροδρόμιο της Μυκόνου

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με «γουρούνες» στο λιμάνι και το αεροδρόμιο της Μυκόνου Facebook Twitter
0

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι ιδιοκτήτες μοτοποδηλάτων και μοτοσικλετιστών της Μυκόνου, στο λιμάνι και το αεροδρόμιο του νησιού.

Αιτία είναι το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών που απαγορεύει τις «γουρούνες» μικρού κυβισμού από ασφαλτοστρωμένους δρόμους.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας αφορά σε όλες τις τετράτροχες μοτοσικλέτες ATV με κινητήρες έως 125 κυβικά εκατοστά.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, μια τέτοια απαγόρευση προκαλεί σειρά προβλημάτων, κυρίως στους επιχειρηματίες ενοικίασης τετράτροχων μηχανών, αφού κατά την κορύφωση της τουριστικής σεζόν στο νησί, κυκλοφορούν περισσότερες από 2.000 τέτοιες γουρούνες.

«Συγκεντρωθήκαμε όλα τα γραφεία του νησιού με τις γουρούνες για να πραγματοποιήσουμε ειρηνική διαμαρτυρία με τις μισές γουρούνες στο χώρο του αεροδρομίου και τις υπόλοιπες στο χώρο του λιμανιού. Με μαύρες σημαίες και πανό» δήλωσε στο Πρώτο Θέμα ο Θάνος Νάζος, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Ενοικιαζόμενων Μοτοποδηλάτων και Μοτοσικλετών.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με «γουρούνες» στο λιμάνι και το αεροδρόμιο της Μυκόνου Facebook Twitter

«Ο κ. Σπίρτζης έβγαλε ένα νόμο ο οποίος είχε ισχύ μέχρι 30 Απριλίου», προσθέτει, υπογραμμίζοντας πως οι άμεσα ενδιαφερόμενοι δεν έχουν, μέχρι στιγμής, καμία νεότερη ενημέρωση από το υπουργείο Μεταφορών.

Κατά τον ίδιο, η Μύκονος ουσιαστικά βάλλεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο ταξιδιωτικό προορισμό στην Ελλάδα, καθώς στο νησί κυκλοφορεί το 95% των οχημάτων ATV.

Στη Μύκονο λειτουργούν 55 επιχειρήσεις ενοικίασης ATV που, όπως καταγγέλλει ο κ. Νάζος, κινδυνεύουν με λουκέτο.

Οι περιορισμοί τέθηκαν από το υπουργείου για λόγους ασφαλείας, αφού κάθε καλοκαίρι σημειώνεται σωρεία τροχαίων ατυχημάτων με τέτοια οχήματα.

Η απαγόρευση κάθε τετράτροχης μηχανής κάτω των 125 κυβικών εκατοστών εκτιμάται πως θέτει εκτός δρόμων περίπου το 80% των ATV σε όλη τη χώρα. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ