Στο Εφετείο οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Στο εδώλιο οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Δεκαοκτώ μήνες μετά την καταδίκη των 12 κατηγορούμενων για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, η πολύκροτη υπόθεση επιστρέφει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, όπου η Δικαιοσύνη καλείται να αποφανθεί οριστικά. Η δολοφονία του νεαρού, με οπαδικά κίνητρα, είχε συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων.

Οι δώδεκα κατηγορούμενοι, νεαροί οπαδοί του ΠΑΟΚ, καταδικάστηκαν πρωτοδίκως, επτά εκ των οποίων σε ισόβια κάθειρξη και πολυετείς ποινές, και οι υπόλοιποι σε πρόσκαιρες ποινές κάθειρξης. Ωστόσο, η δίκη στο Εφετείο αναμένεται να ξεκινήσει από μηδενική βάση για τους περισσότερους, καθώς ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Νίκος Καλλίδης, άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, ζητώντας αυστηρότερες ποινές.

Ο εισαγγελέας θεωρεί ότι η κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, που είχε υιοθετηθεί πρωτοδίκως, ήταν λανθασμένη και ζητά να επανέλθει η αρχική κατηγορία της ανθρωποκτονίας με άμεσο δόλο. Για τρεις κατηγορούμενους, προτείνει την καταδίκη για ηθική αυτουργία και συναυτουργία αντί για απλή συνέργεια, ενώ μόνο δύο από τους κατηγορούμενους εξαιρούνται από την έφεση, με βάση την αρχή της μη χειροτέρευσης της θέσης τους.

Η υπόθεση αφορά όχι μόνο τη δολοφονία του Άλκη, αλλά και τις επιθέσεις κατά των δύο φίλων του, που σημειώθηκαν στο ίδιο αιματηρό περιστατικό την 1η Φεβρουαρίου 2022 στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Στο Εφετείο δεν θα παρίσταται ως συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, όπως είχε γίνει πρωτοδίκως. Σε γραπτή δήλωσή του, ανέφερε ότι δεν υφίσταται πλέον «ψυχικός σύνδεσμος» με τους εντολείς του και ευχήθηκε στους αντικαταστάτες του να συμβάλουν σε μια δίκαιη απόφαση που θα δικαιώσει τη μνήμη του Άλκη.

Η νέα δίκη αναμένεται να ρίξει φως σε μια υπόθεση που άγγιξε βαθιά την ελληνική κοινωνία, επαναφέροντας το ζήτημα της βίας με οπαδικά κίνητρα στο προσκήνιο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Oπλα και πυρομαχικά βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων στην Καισαριανή

Ελλάδα / Oπλα και πυρομαχικά βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων στην Καισαριανή

Μεταξύ των πυρομαχικών που εντοπίστηκαν ήταν δύο μοχλοί απελευθέρωσης χειροβομβίδας, μια αμυντική χειροβομβίδα, διάφορα οξειδωμένα εξαρτήματα από όπλα, φυσσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
LIFO NEWSROOM
Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ο 13χρονος γαντζώθηκε στο λαιμό του πατέρα του για να σώσει τη μητέρα του

Ελλάδα / Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ο 13χρονος γαντζώθηκε στο λαιμό του πατέρα του για να σώσει τη μητέρα του

Βλέποντας τη μητέρα τους να τρέχει να σωθεί και τον πατέρα να την ακολουθεί με άγριες διαθέσεις, η 16χρονη κόρη και ο 13χρονος γιος, προσπάθησαν να την βοηθήσουν
LIFO NEWSROOM