Στην Ελλάδα ο Μπορέλ- Επίσκεψη στις Καστανιές Έβρου με τον Δένδια

Στην Ελλάδα ο Μπορέλ- Επίσκεψη στις Καστανιές Έβρου με τον Δένδια Facebook Twitter
EPA
0

Επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ.

Το πρωί, περίπου στις 10:00, ο Ζοζέπ Μπορέλ και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα επισκεφθούν το στρατιωτικό φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου. Το απόγευμα, στις 18:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον κ. Μπορέλ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι κ.κ. Μπορέλ και Δένδιας θα ενημερωθούν από εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας κατά την επίσκεψή τους στον Έβρο, ενώ οι συζητήσεις τους αναμένεται να εστιαστούν στις ευρωτουρικές σχέσεις, με έμφαση στην κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα.

Πριν από περίπου 10 ημέρες, μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο Ζοζέπ Μπορέλ είχε εκφράσει ανησυχία για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και την κλιμάκωση από πλευράς Τουρκίας.

«Η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο χειροτερεύει. Η Ελλάδα και η Κύπρος εκφράζουν παράπονα για το γεγονός ότι γίνονται γεωτρήσεις πολύ κοντά στις ακτογραμμές τους», είχε αναφέρει τότε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπορέλ. Μάλιστα, είχε ανακοινώσει ότι στο επόμενο συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων θα τεθεί το ζήτημα της σχέσης ΕΕ- Τουρκίας «λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πτυχές της πολύπλοκης σχέσης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ