Το ΣτΕ ακύρωσε την υπουργική απόφαση για απαλλαγή των μαθητών από τα Θρησκευτικά

Μαθητής σε θρανίο Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ακύρωσε την κοινή υπουργική απόφαση του 2021, στο μέρος που προβλέπεται η απαλλαγή μαθητών από τα Θρησκευτικά, καθώς δεν προηγήθηκε η γνώμη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για το ζήτημα. 

Το ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτηση γονιών που ζητούσαν την ακύρωση της ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 28 Μαΐου 2021, αναφορικά με την απαλλαγή από τα Θρησκευτικά. Στην αίτησή τους οι γονείς ζητούσαν την ακύρωση τόσο κατά το μέρος που προβλέπει τις προϋποθέσεις απαλλαγής από το συγκεκριμένο μάθημα, όσο και για την εναλλακτική απασχόληση των μαθητών που απαλλάσσονται, αντί να προβλέπεται η διδασκαλία ισότιμου μαθήματος συναφούς περιεχομένου με τα Θρησκευτικά.

Η ρύθμιση προέβλεπε ότι ο διευθυντής του σχολείου σε συνεργασία με τον σύλλογο διδασκόντων αποφασίζουν κατά περίπτωση τον τρόπο που απασχολούνται υποχρεωτικά οι απαλλασσόμενοι μαθητές. Η ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι η διάταξη αυτή είναι συνταγματικώς ανεκτή, ως μεταβατική, μέχρι την οριστική ρύθμιση του θέματος μέχρι το τέλος του σχολικού έτους 2022-2023.

«Πριν από την έκδοση της προσβαλλόμενης πράξεως απαιτείτο, ως ουσιώδης τύπος, η παροχή γνώμης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία όμως, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του φακέλου, δεν υπάρχει», έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ