Τα νέα μέτρα ελευθερίας για τους εμβολιασμένους και τις αλλαγές για τις «κόκκινες περιοχές» ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. 

 

Τα μέτρα θα ισχύσουν για 15 ημέρες, και στη συνέχεια «θα επικαιροποιηθούν, απλοποιηθούν και ομαλοποιηθούν όλοι οι περιορισμοί».

 

Στην εστίαση δεν θα υπάρχουν περιορισμοί για τους χώρους που είναι αμιγείς για πλήρως εμβολιασμένους.  Ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε πως στόχος είναι η πλήρης ελευθερία «στην κατεύθυνση των χώρων όπου βρίσκονται μόνο εμβολιασμένοι»: «Ξεκινάμε ήδη από τώρα, αναφορικά με την εστίαση.»

 

Έτσι, στους αμιγείς χώρους δεν υπάρχει κανένας περιορισμός και η διασκέδαση και η εστίαση θα διεξάγονται κανονικά, με την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας ως προς την αντισηψία. Για το προσωπικό όμως, θα ισχύουν όλα τα μέτρα, και η χρήση μάσκας και τα μέτρα ατομικής προστασίας.

 

Για τους μεικτούς χώρους οι περιορισμοί παραμένουν ως έχουν

 

Τέλος τα μίνι lockdown για τις κόκκινες περιοχές

 

Επιπλέον κόκκινες περιοχές δεν θα επισύρουν επιπλέον μέτρα από αυτά που ισχύουν σε όλη την επικράτεια. «Θέλουμε να ξέρουμε την επιδημιολογική κατάσταση, όχι για να έχουμε επιπλέον μέτρα» αλλά για να είναι ενήμεροι και οι πολίτες, δήλωσε ο υπουργός, που ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιβάλλεται πλέον απαγόρευση κυκλοφορίας τα ξημερώματα, ούτε θα μπαίνουν περιορισμοί στη μουσική.