Πιστοποιητικό covid-19 με παλιά και νέα στοιχεία: Καταγγελία για παραβίαση δικαιωμάτων τρανς ατόμου

Πιστοποιητικό covid-19: Καταγγελία για παραβίαση δικαιωμάτων τρανς ατόμου Facebook Twitter
0

Την παραβίαση του δικαιώματος της ιδιωτικότητας ενός τρανς ατόμου μέσω του πιστοποιητικού εγγράφου covid-19 καταγγέλλει η διευθύντρια του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, Άννα Απέργη.

«Πραγματικά νιώθω τρομερά εξοργισμένη» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή της στο Facebook, σημειώνοντας πως το συγκεκριμένο άτομο εμφανίζεται με δύο ονόματα, «ένα άρρεν γένος και ένα στο θήλυ».

Αναλυτικά, η ανάρτησή της στο Facebook:

«Πριν λίγο ήρθε στα χέρια μου έγγραφο πιστοποιητικού Covid-19 τρανς προσώπου που έχει μεταβάλει τα στοιχεία του σύμφωνα με τον ν.4491/2017, στο οποίο αναγράφονται και τα παλιά του στοιχεία, αλλά και αυτά όπως μεταβλήθηκαν, με αποτέλεσμα στην θέση του ονόματος να υπάρχει και το όνομα που καταγράφηκε κατά την γέννηση του και αυτό με το οποίο το τρανς πρόσωπο αυτοπροσδιορίζεται.

Αυτό σημαίνει ότι το τρανς πρόσωπο κατά τις συναλλαγές του θα φαίνεται με δύο κύρια ονόματα, ένα στο άρρεν γένος και ένα στο θήλυ και με δύο επίθετα ένα στο άρρεν γένος και ένα στο θήλυ και συνεπώς αυτό πέραν ότι θα γίνεται αντικείμενο συζήτησης κατά τις συναλλαγές του σε σχέση με την ταυτότητά του, παραβιάζει και το δικαίωμα της ιδιωτικότητας του, θα είναι φανερή προς τον κάθε ένα η τρανς ταυτότητα του, και φυσικά παραβιάζει και το Άρθρο 6 του Ν. 4491/2017 (μυστικότητα της διαδικασίας). Πραγματικά νιώθω τρομερά εξοργισμένη».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ