Επίθεση με πέτρες στο σπίτι τους στο Περιστέρι δέχτηκαν μετανάστες εργάτες από το Πακιστάν από ομάδα φασιστών, όπως καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

 

Σύμφωνα με την καταγγελία, ομάδα δέκα ατόμων επιτέθηκε με πέτρες, σπάζοντας τζάμια και φωνάζοντας απειλητικά και ρατσιστικά συνθήματα όπως «θάνατος στους Πακιστανούς» και «φύγετε από τη χώρα μας».

 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ:

 

«Η Αστυνομία έχει ειδοποιηθεί , οι μετανάστες βρίσκονταν διαρκώς στο βομβαρδισμένο από πέτρες σπίτι τους και δεν έφτασε δύο ώρες μετά το περιστατικό.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που δέχονται επίθεση από την συγκεκριμένη ομάδα. Εδώ και δύο βδομάδες οι επιθέσεις είναι επαναλαμβανόμενες. Η γειτονιά πολλές φορές διαμαρτυρήθηκε για την παρουσία τους.


Το δρόμο γι αυτές τις ρατσιστικές επιθέσεις ανοίγει η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ με την ρατσιστική εκστρατεία κατά των μεταναστών και των προσφύγων, με τις επιχειρήσεις σκούπα στις γειτονιές της ΕΛΑΣ, με την εφαρμογή του νέου νέου κατά των προσφύγων με τις φυλακές στα νησιά και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

 

Την όρεξη για φασιστικές εξορμήσεις έχει ανοίξει η εισαγγελική πρόταση αθώωσης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

 

Απαιτούμε την σύλληψη και την διάλυση της φασιστικής συμμορίας

 

Καλούμε τα συνδικάτα ,τις δημοτικές κινήσεις, τις οργανώσεις να καταδικάσουν την φασιστική βία.


Η απάντηση θα δοθεί στο μεγάλο κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 21 Μάρτη στην Ομόνοια στις 3μμ.»