Παρέμβαση Γαβρόγλου για τις μαζικές αντιγραφές στην ΑΣΟΕΕ- Τι καταγγέλλει η ΠΑΣΠ

Παρέμβαση Γαβρόγλου για τις μαζικές αντιγραφές στην ΑΣΟΕΕ- Τι καταγγέλλει η ΠΑΣΠ Facebook Twitter
Το κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
1

Την μαζική αντιγραφή σε εξετάσεις προπτυχιακών μαθημάτων της ΑΣΟΕΕ, η οποία φέρεται να οργανώθηκε από μέλη που πρόσκεινται στη φοιτητική παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, καταγγέλλει η ΠΑΣΠ. 

Η καταγγελία, που δημοσίευσε η Εφημερίδα των Συντακτών, είναι εδώ και δύο μήνες στα χέρια του πρύτανη της πρώην ΑΣΟΕΕ, στον κοσμήτορα της σχολής, στον πρόεδρο του αρμόδιου τμήματος, ενώ κοινοποιήθηκε και στο υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, που στηρίζεται σε έγγραφα και φωτογραφίες κατά την εξεταστική περίοδο Φεβρουαρίου 2018, μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατηγορούνται πως δημιούργησαν και ανέπτυξαν δίκτυο διασύνδεσης φοιτητών μέσω του οποίου διοχέτευαν θέματα της εξεταστικής και απαντήσεις επί των θεμάτων αυτών.

Η ιστορία διέρρευσε καθώς κάποιος από τους παραλήπτες λύσεων στα θέματα αποθήκευσε στο κινητό του τις συνομιλίες, κράτησε αντίγραφο των εικόνων και των ατόμων που δημιούργησαν το facebook group και αυτών που έδιναν τις απαντήσεις.

Παρέμβαση Γαβρόγλου για τις μαζικές αντιγραφές στην ΑΣΟΕΕ

Ενημέρωση για την καταγγελία φοιτητών που αφορά σε μαζικές αντιγραφές κατά τη διάρκεια των εξετάσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ζητά ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, σε επιστολή του προς τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εμμανουήλ Γιακουμάκη.

Με αφορμή την καταγγελία, ο υπουργός ζητά στην επιστολή του να ενημερωθεί για τις ενέργειες που έχουν γίνει από το Ίδρυμα, αναφέροντας ότι πρόκειται για «πολύ σοβαρά θέματα παραβατικότητας αλλά και δεοντολογίας και ακαδημαϊκότητας».

«Όταν τα φαινόμενα αυτά εμφανίζονται όχι μόνο ως μεμονωμένες περιπτώσεις αλλά ως οργανωμένα συστηματικά και επαναλαμβανόμενα, θα πρέπει να χρήζουν άμεσης και οριστικής αντιμετώπισης από την ακαδημαϊκή κοινότητα», σημειώνει ο υπουργός στην επιστολή του και καταλήγει: «Η κείμενη νομοθεσία και τα ακαδημαϊκά εργαλεία των Πανεπιστημίων για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων είναι γνωστά σε όλους μας. Οι τυχόν καθυστερημένες αντιδράσεις αντιμετώπισής τους, όπως παραπομπή σε νομικές υπηρεσίες ή καθυστερήσεις στην έναρξη της έρευνας, απλώς δίνουν την αίσθηση της ανοχής σε τέτοια φαινόμενα τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα, αυστηρά και αποτελεσματικά από τα ίδια τα Ιδρύματα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση-καταγγελία της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ

«Τα συγκεκριμένα γκρουπ δημιουργούνται λίγο πριν την εξέταση του εκάστοτε μαθήματος προκειμένου να διαρρέουν τα θέματα των εξετάσεων καθώς και οι απαντήσεις τους ώστε οι φοιτητές που συμμετέχουν σε αυτά να περνούν τα μαθήματα χωρίς περαιτέρω κόπο. Με τη μέθοδο αυτή "κερδίζουν" τη στήριξη στις εκλογές όσων φοιτητών αισθάνονται την υποχρέωση να τους ανταμείψουν για την "αγαθοεργία" τους. Όσο λοιπόν με τη μέθοδο αυτή εξασφαλίζουν ψήφους (αδιαφορώντας για το ότι πλήττεται το κύρος του Πανεπιστημίου μας) τόσο θα τα δίνουν όλα για την πολυπόθητη πρωτιά στις φοιτητικές εκλογές που μέχρι σήμερα ούτε με κιάλια δεν μπορούν να δουν».

Τι λέει όλο το δημοσίευμα:

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ στο ΟΠΑ πλήττει την αξιοπιστία και το αδιάβλητο των εξετάσεων και κατ' επέκταση το κύρος του Πανεπιστημίου.

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Οι απανωτές εκλογικές σφαλιάρες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο τα τελευταία πολλά χρόνια έχουν φέρει τους επικεφαλής της συγκεκριμένης φοιτητικής παράταξης στα όρια της συνδικαλιστικής παράνοιας. Ανήμποροι να ορθώσουν πειστικό συνδικαλιστικό λόγο και ανίκανοι να εκπροσωπήσουν τους φοιτητές στα όργανα διοίκησης έχουν αποδυθεί σε ένα εμπόριο ελπίδας προς άγραν ψήφων. Το σχέδιο που έχουν θέσει σε εφαρμογή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εδώ και τέσσερα χρόνια αφορά τη δημιουργία ομαδικών συνομιλιών στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης facebook στις οποίες εισάγουν προφίλ ορισμένων φοιτητών κατά τις εξεταστικές περιόδους. Τα συγκεκριμένα γκρουπ δημιουργούνται λίγο πριν την εξέταση του εκάστοτε μαθήματος προκειμένου να διαρρέουν τα θέματα των εξετάσεων καθώς και οι απαντήσεις τους ώστε οι φοιτητές που συμμετέχουν σε αυτά να περνούν τα μαθήματα χωρίς περαιτέρω κόπο. Με τη μέθοδο αυτή "κερδίζουν" τη στήριξη στις εκλογές όσων φοιτητών αισθάνονται την υποχρέωση να τους ανταμείψουν για την "αγαθοεργία" τους. Όσο λοιπόν με τη μέθοδο αυτή εξασφαλίζουν ψήφους (αδιαφορώντας για το ότι πλήττεται το κύρος του Πανεπιστημίου μας) τόσο θα τα δίνουν όλα για την πολυπόθητη πρωτιά στις φοιτητικές εκλογές που μέχρι σήμερα ούτε με κιάλια δεν μπορούν να δουν.

Από την πρώτη στιγμή που υπέπεσε στην αντίληψή μας αυτή η πρακτική της ΔΑΠ ενημερώσαμε τους καθ' ύλην αρμόδιους προκειμένου να πάρουν πρωτοβουλίες ώστε να σταματήσουν αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο. Απευθυνθήκαμε πολλάκις προς πάσα κατεύθυνση, από τους εξεταστές και επιτηρητές των μαθημάτων, τον Προϊστάμενο Γραμματείας του Πανεπιστημίου, τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων έως και τον ίδιο τον Πρύτανη του Ο.Π.Α. Τους περιγράψαμε λεπτομερώς πως έχει στήσει η ΔΑΠ το κύκλωμα αντιγραφών αλλά η μόνιμη επωδός τους, πέραν από το να επισημάνουν στους επιτηρητές να κάνουν αυστηρότερη επιτήρηση, ήταν... "φέρτε μας συγκεκριμένα στοιχεία".

Βέβαια, η πρώτη, δεμένη με αποδείξεις, καταγγελία για το κύκλωμα αντιγραφών της ΔΑΠ είχε γίνει προ ετών από ένα συμβασιούχο, διδάσκοντα την Μικροοικονομική, στο τμήμα ΔΕΤ ο οποίος "κατάσχεσε" το κινητό ενός φοιτητή την ώρα που προσπαθούσε να αντιγράψει στην κόλα του τις απαντήσεις που είχαν αναρτηθεί στο γκρουπάκι από δύο εκπροσώπους της ΔΑΠ στο τμήμα ΔΕΤ. Η πρώτη αντίδραση του διδάσκοντα ήταν να ρίξει τον πέλεκυ επί δικαίων και αδίκων ακυρώνοντας τις βαθμολογίες όλων των φοιτητών οι οποίοι είχαν προσέλθει και εξεταστεί στο μάθημα. Σε δεύτερο χρόνο έφερε την καταγγελία στη Διοίκηση του Τμήματος χωρίς όμως ποτέ να γίνει γνωστό αν επιβλήθηκε η στοιχειώδης τιμωρία στους υπευθύνους για αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον. Το μόνο που αποκαλύφτηκε λίγους μήνες μετά ήταν ότι ο εν λόγω διδάσκοντας απομακρύνθηκε νύχτα από το Τμήμα...

Αυτά βέβαια συνέβαιναν τότε που οι κυβερνήσεις των μνημονίων καταργούσαν τη συμμετοχή των φοιτητών στα όργανα Διοίκησης των Πανεπιστημίων στο όνομα της πάταξης της διαπλοκής!! Γελάνε και τα τσιμέντα με τη γελοία δικαιολογία που είχαν εφεύρει η τότε Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και οι λοιποί ελιτιστές πολιτικοί που ευθύνονται για την παραλίγο χρεοκοπία της χώρας προκειμένου να καταργήσουν τη Δημοκρατία στα Δημόσια Πανεπιστήμια. Εδώ και ένα χρόνο όμως που οι φοιτητές επιστρέψαμε δυναμικά στα όργανα που λαμβάνονται οι αποφάσεις, η κατάσταση έχει ήδη αρχίζει να αλλάζει.

Επειδή οι καταγγελίες αυτές με τα στοιχεία που τις συνόδευαν ήταν ιδιαιτέρως σοβαρές καθώς οι πράξεις αυτές επιφέρουν σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία και στο αδιάβλητο των Πανεπιστημιακών Εξετάσεων, αλλά και στο κύρος του Πανεπιστημίου μας γενικότερα, οι εκπρόσωποι φοιτητών της ΠΑΣΠ κατέθεσαν ενώπιον κάθε αρμόδιου Πανεπιστημιακού οργάνου τον πλήρη φάκελο με τα αποδεικτικά στοιχεία του γαλάζιου κυκλώματος των μαζικών αντιγραφών (αρ.πρωτ. 1312/26-2-2018). Τον ίδιο φάκελο κοινοποίησαν μάλιστα και στο Υπουργείο Παιδείας (αρ. πρωτ. 3507/20-4-2018). Στοιχεία της συγκεκριμένης καταγγελίας αποκαλύφθηκαν και στην Εφημερίδα των Συντακτών το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 καθώς και σε μια σειρά ενημερωτικών ιστοσελίδων.

Παρότι όμως έχουν παρέλθει ήδη δύο μήνες από την πολύ σοβαρή καταγγελία των εκπροσώπων της ΠΑΣΠ, ο Πρόεδρος του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας Βλ. Σταθακόπουλος φαίνεται να κινείται με ρυθμούς χελώνας. Και να σκεφτεί κανείς πως ενώ για μεμονωμένα φαινόμενα αντιγραφής της ίδιας εξεταστικής περιόδου έχει ήδη εξαντλήσει την επιείκειά του επιβάλλοντας ποινές, για το σοβαρό αδίκημα του οργανωμένου δικτύου μαζικών αντιγραφών από εκπροσώπους φοιτητών της συγκεκριμένης παράταξης δεν έχει ψελλίσει λέξη. Με τη στάση του αυτή όμως πέραν του ότι αποθρασύνει περαιτέρω τους οργανωτές της παρανομίας παράλληλα καθιστά και τον ίδιο στην πλευρά των ενόχων. Σε κάθε περίπτωση και επειδή:• οι πράξεις που περιγράφονται πληρούν την αντικειμενική υπόσταση ποινικών αδικημάτων τελούμενων κατ' επανάληψη,• οι πράξεις αυτές, αν συνεχίσουν να συμβαίνουν, δημιουργούν σοβαρότατες υπόνοιες μεροληπτικής αντιμετώπισης ορισμένων φοιτητών από μερίδα των Καθηγητών του Ο.Π.Α. και τέλος,• πέραν των καταγγελιών που λάβαμε, πληροφορηθήκαμε και για συγκεκριμένο φροντιστήριο το οποίο συνδράμει στην επίλυση των θεμάτων που αναρτώνται στις συγκεκριμένες ομαδικές συνομιλίεςαπαιτείται η ΟΜΟΦΩΝΗ αποδοκιμασία από την ακαδημαϊκή κοινότητα όσων οργανώνουν και ανέχονται τέτοιες αντιεκπαιδευτικές συμπεριφορές καθώς και η συστράτευση όλων για την προάσπιση των αρχών της ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ και της ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ εντός του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Καλούμε τον Πρύτανη του Ιδρύματος Εμ. Γιακουμάκη καθώς και τον Κοσμήτορα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Γ. Σιώμκο να μην κρύβονται πίσω από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες της κείμενης νομοθεσίας νίπτοντας τας χείρας τους για αυτή την τόσο σοβαρή υπόθεση και να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της άμεσης διευθέτησής της. Η επιλογή του "απεταξάμην" δεν αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα υπεύθυνων και γενναίων ηγετών. Απεναντίας σε τέτοιους ακαδημαϊκούς άνδρες ταιριάζουν γάντι τα λόγια του Κώστα Βάρναλη:

"Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένουν ίσως κάποιο θάμα"

Και λίγα λόγια σαν κατακλείδα για την παράταξη της ΔΑΠ

Η ΔΑΠ ΑΣΟΕΕ εδώ και 20 χρόνια παραμένει ουραγός των εξελίξεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μπορεί σε ένα μεγάλο αριθμό Πανεπιστημιακών Τμημάτων ανά τη χώρα η ΔΑΠ να εξασφαλίζει πρωτιές και αυτοδυναμίες χρησιμοποιώντας πολλές φορές αθέμιτα μέσα (είναι πρόσφατη άλλωστε η αποκάλυψη του κρούσματος μαζικής αντιγραφής εργασιών που οργάνωσε η παράταξη της ΔΑΠ σε Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο όμως, βιώνει διαρκώς την πολιτική και συνδικαλιστική απαξίωση από τη μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών.

Οι σημερινοί εκπρόσωποι της ΔΑΠ ΑΣΟΕΕ προέρχονται δυστυχώς από την ίδια μήτρα συνδικαλιστών που στο πρόσφατο παρελθόν αλώνιζε σε Γραφεία ημετέρων Καθηγητών της εποχής (Τζοάννος, Αλογοσκούφης, Σιώμκος, Χιώτης) τάζοντας λαγούς με πετραχήλια, από το πέρασμα μαθημάτων με τη μέθοδο της λίστας έως την, χωρίς κριτήρια, εισαγωγή φοιτητών σε μεταπτυχιακά. Ο συνεχής αγώνας όμως των εκπροσώπων φοιτητών της ΠΑΣΠ και της μεγάλης πλειοψηφίας των φοιτητών που στήριζουν διαχρονικά τον αγώνα ενάντια στη δουλοπαροικία που επαγγέλλονταν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είχε ως αποτέλεσμα να την θέσουν στο περιθώριο και τον συνδικαλιστικό και πολιτικό υποβιβασμό.

Με την αποκάλυψη του κυκλώματος των μαζικών αντιγραφών αποδεικνύεται για μια ακόμη μια φορά πως η παράταξη της ΔΑΠλειτουργεί ως Δούρειος Ίππος εντός των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων. Ότι δεν κατάφερε να πετύχει δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια ο κομματικός της φορέας μέσω της αποτυχημένης προσπάθειας αλλαγής του Συντάγματος προκειμένου να επιτραπεί η ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, έχει επιφορτιστεί να το πράξει η ίδια. Εδώ η βρώμικη δουλειά γίνεται μέσω του πλήγματος του κύρους των Δημόσιων Πανεπιστημίων και κατ' επέκταση της υποβάθμισης της ποιότητας σπουδών που αυτά προσφέρουν. Απώτερος στρατηγικός τους στόχος η αποδοχή από την Κοινή Γνώμη της αναγκαιότητας ίδρυσης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων με σαφή ταξικό προσανατολισμό. Τους πληροφορούμε επομένως, για να μην ματαιοπονούν. Έχουν γνώση οι φύλακες. Ραντεβού λοιπόν στα Αμφιθέατρα. Εκεί όπου ο υγιής συνδικαλισμός δημιουργεί συνειδήσεις ενημερωμένων και ενεργών φοιτητών, εκεί όπου το Εγώ συναντά το Εμείς επωάζοντας τις συνθήκες για τη γέννηση μιας κοινωνίας με ανθρωπιά, συνοχή και κοινωνική δικαιοσύνη».

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Πραγματικά πέφτω από τα σύννεφα!!!!!!!!!!!!!! (ειρωνεία) πάλι καλά υπήρχε η αδιάφθορη ΠΑΣΠ να το αποκαλύψει(τρελή ειρωνεία). Να εξηγήσω ότι έχω υπάρξει φοιτήτρια ΑΣΟΕΕ ΚΑΙ συνδικαλιζόμουν εντός του ιδρύματος. Ξέρω λοιπόν (όπως όλοι) ότι και επί των ημερών μου η ΔΑΠ απροκάλυπτα προσέφερε από θέματα μέχρι γκόμενα για μία ψήφο, προκλητικά φερόμενοι σαν παράγοντες μέσα στη σχολή, γνωρίζοντας ότι στην πρυτανεία έχουν την πλειοψηφία. Ξέρω όμως ότι και η ΠΑΣΠ έκανε ακριβώς τα ίδια μόνο πιο υπόγεια, πάντα με το προφίλ του καλοπλυμμένου επαναστάτη με το πικέ μπλουζάκι. Ο οποίος φυσικά δεν σχετιζόταν ποτέ με το ΠΑΣΟΚ. Εδώ γελάνε και τα τσιμέντα ΠΑΣΠάρα. Η ανακοίνωσή τους είναι ο εμετός ο ίδιος ενώ ξεκάθαρα φαίνεται ο προβοκατόρικος και λαϊκίστικος λόγος τους. Το γεγονός ότι και οι άλλοι είναι φταίχτες δεν τους ακυρώνει. Δημοσιογράφε σημείωσε παρακαλώ ότι το περιστατικό έγινε 2 βδομάδες πριν τις φοιτητικές εκλογές.Δύο εφιαλτικές εβδομάδες που θυμάμαι έτρεχα και μιλούσα για την παιδεία, για την ανεργία των νέων, για τα μειωμένα εφόδια που μας δίνει το πτυχίο μας για όλα αυτά που είχαν σημασία για το μέλλον μας. Ασχέτως αν συμφωνείτε με τις θέσεις μου, πιστεύω εκεί είναι το ζουμί. Συγχαρητήρια λοιπόν, τώρα θα εκτυπώσουν τη δημοσίευσή σας σε εκατομμύρια αφίσες και φεϊγ βολάν, αναγκάζοντας όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα να ασχοληθεί με αυτό το θέμα – κουτσομπολίστικα βεβαίως, καθώς το γνωρίζουν οι ίδιοι χρόνια τώρα, ΚΑΙ το κάνουν κι οι ίδιοι – το οποίο δε θα λυθεί γιατί συμφέρει και τους ίδιους. Έτσι θα φύγει η προβολή από τα καίρια θέματα και την πλήρη ανικανότητα και των δυο να δώσουν λύση στα τεράστια προβλήματα των νέων, χρόνια τώρα, υπογραμμίζοντας τον βρώμικο ρόλο τους. Για να καταλάβετε το μέγεθος της φαιδρότητας, επί εποχής μου, μέλη της ΠΑΣΠ προκαλούσαν επίτηδες μέλη άλλων παρατάξεων με φοβερό υβρεολόγιο, χωρίς φυσικά άλλους μάρτυρες, και μόλις έπεφτε έστω και λίγο σπρώξιμο, συμπωματικά τελείως, ο ΠΑΣΠίτης πίσω από την κολώνα έπαιρνε βίντεο και την άλλη μέρα εμφανίζονταν όλοι – και ο καμεραμάν – με κολάρα και μάτια βαμμένα μπλε. Οι δε ΔΑΠίτες προσέφεραν τραπέζι στο Βέρτη. Να σας πω επίσης ότι μου έχουν προσφερθεί κι εμένα ανταλλάγματα για να μπω σε ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΠ και όταν το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν αμφίρροπο, η ΔΑΠ προσέφερε στην παράταξή μου αυτοκίνητο για να αποφασίσουμε υπέρ της. Οι κορυφαίοι των παρατάξεων παίρνουν μισθό και μπόνους ανάλογο των αποτελεσμάτων. Αυτά όλα είναι πασίγνωστα σε όλες τις σχολές πέφτετε από τα σύννεφα και πάλι δημοσιογράφοι και πρυτανεία;Ως πότε πια; Ως πότε αυτή η νοοτροπία του κουμπάρου και του βολέματος; Ως πότε το βύσμα; Ως πότε η παντοδυναμία του μετρίου και του ανόητου; Καθηγητές, είστε εκπρόσωποι αυτής της κατάντιας, την επιτρέπετε. Τι εικόνα πιστεύετε δημιουργείται προς τα έξω; Α ξέχασα, πέσατε από τα σύννεφα κι εσείς. ΠΑΣΠ-ΔΑΠ και ψηφοφόροι τους, το μόνο που ένοχα αλλά ηδονικά χαίρομαι είναι η φάτσα σας, όταν καταλάβετε ότι σας την έσκασαν γιατί το σύστημα όσο καλό και να είναι δεν μπορεί να τους βολέψει όλους. Πόσο μάλλον το δικό μας το σάπιο – μέχρι παιδιά βουλευτή συνάδελφοι, οι άλλοι δεν έχετε καμία ασφάλεια. Δημοσιογράφε, σε χρησιμοποίησαν, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Πέρνα μια βολτούλα από κει να δεις τι παίζει. Και να αηδιάσεις. Καλοθελητή, ναι ήμουν κι εγώ σε παράταξη. Όχι σε αυτές που δίνουν, σε αυτές που παίρνουν, το χρόνο, τα λεφτά σου, τις σόλες σου. Δεν έχω αναλάβει ποτέ δημόσιο ή πολιτικό πόστο ή αξίωμα. Πάλευα για την ιδεολογία για να μη χρειαστεί να ζητήσω βίσμα ή να ξενιτευτώ για να ζήσω. Απέτυχα και ξενιτεύτηκα και δεν έχω βάλει βίσμα ποτέ. Τι θα λέγατε να έχανε την έδρα του όποιος καθηγητής βρεθεί μπλεγμένος; Τι θα λέγατε να αποβάλλονταν ο κάθε μπλεγμένος φοιτητής; Για να σας δω!!!!

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ