Παράνομες συνταγογραφήσεις: 232 έρευνες σε σπίτια και γραφεία, 5 συλλήψεις

Παράνομες συνταγογραφήσεις: 232 έρευνες σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους από το Εσωτερικών Υποθέσεων Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Πάνω από 548.000 ευρώ κατασχέθηκαν ενώ έγιναν πέντε συλλήψεις και 232 έρευνες σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους, στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιείται από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, για την υπόθεση των ψευδών συνταγογραφήσεων.

Συγκεκριμένα, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, που πραγματοποιήθηκε μετά από εισαγγελική παραγγελία, για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, που έκανε κατευθυνόμενες και ψευδείς συνταγογραφήσεις σκευασμάτων, διενεργήθηκαν έρευνες σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και ειδικότερα σε Θεσσαλονίκη, Αττική, Πιερία, Ημαθία, Κοζάνη, Γρεβενά, Πέλλα, Χαλκιδική, Αρκαδία, Μεσσηνία, Λακωνία, Ιωάννινα, Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο, Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία, Κυκλάδες, Λάρισα και Μαγνησία.

Από τις 232 έρευνες που έγιναν συνολικά, από τις 14 Δεκεμβρίου 2021 έως και 15 Ιανουαρίου 2022, σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους, οι 126 είναι φυσικών και 2 νομικών προσώπων, μεταξύ των οποίων 61 ιατροί με την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου.

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ως σχετιζόμενα με την εν λόγω υπόθεση:

- 548.355 ευρώ,

- 6 χρυσές λίρες Αγγλίας,

- 5.610 Κορώνες Σουηδίας,

- αεροβόλο πιστόλι, πιστόλι κρότου, περίστροφο κρότου,

- κυνηγετικό όπλο και 27 φυσίγγια,

- αναδιπλούμενο μαχαίρι και 12 βεγγαλικά,

- 121 συσκευές κινητής τηλεφωνίας,

- 54 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablet, laptop,

- 87 σκληροί δίσκοι κ.λπ. αποθηκευτικά μέσα,

- 1.399 φαρμακευτικά σκευάσματα,

- 360 συνταγές φαρμάκων,

- 274 ναρκωτικά δισκία,

- 10 βιβλιάρια καταθέσεων και

- πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Οι πέντε συλληφθέντες κατηγορούνται για τις κατά περίπτωση παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα, τις φωτοβολίδες και τα πυροτεχνήματα.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ