Παραδίδονται τα στελέχη της Χρυσής Αυγής- Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τα επόμενα βήματα

Παραδίδονται τα στελέχη της Χρυσής Αυγής- Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τα επόμενα βήματα Facebook Twitter
0

Τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, που θα οδηγηθούν στη φυλακή με την απόφαση του δικαστηρίου, άρχισαν να παραδίδονται στην αστυνομία.

Μετά τον Ηλία Κασιδιάρη και τον Γιώργο Πατέλη, στην αστυνομία έχουν παραδοθεί έως τώρα οι Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Γιώργος Τσακανίκας,  Ιωάννης Καζαντζόγλου και Μάρκος Ευγενικός. 'Αλλοι δέκα συνελήφθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στο δικαστήριο, όπου είχαν μεταβεί αναμένοντας την απόφαση. Οι Κασιδιάρης, Ηλιόπουλος και Γερμενής μεταφέρθηκαν λίγο πριν από τις 16:00 στη ΓΑΔΑ. 

Με την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής συνολικά οδηγούνται στη φυλακή 38 από τους 50 καταδικασθέντες σε καθείρξεις, μεταξύ των οποίων και οι 13 πρώην βουλευτές.

Στη φυλακή οδηγούνται οι: Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος ως διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης.

Επίσης στις φυλακές θα οδηγηθούν οι Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Νίκος Μίχος ως μέλη της οργάνωσης.

Στη φυλακή οδηγούνται επίσης ο Γιώργος Ρουπακιάς και οι συνεργοί του καθώς και οι δύο πυρηνάρχες της οργάνωσης Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής.

Ελεύθεροι μέχρι την έφεση μένουν οι Μιχάλης Αρβανίτης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας, Δημήτρης Κουκούτσης και Ελένη Ζαρούλια. Το δικαστήριο τους επέβαλε περιοριστικούς όρους: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

  

Πέρα από εκείνους που έχουν παραδοθεί έως τώρα, όσοι από τους ενόχους βρίσκονταν μέσα στη δικαστική αίθουσα, συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές. Για τους υπόλοιπους- όσους δεν παραδοθούν- μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ., για ταυτόχρονες συλλήψεις.

Αρχικά, η ΕΛ.ΑΣ. θα παραλάβει από την εισαγγελία τα σχετικά έγγραφα για τη σύλληψη των καταδικασθέντων. Στη συνέχεια, για όσους δεν εμφανιστούν αυτοβούλως, θα γίνουν συλλήψεις με ταυτόχρονες επιχειρήσεις στα σπίτια των καταδικασθέντων, ή όπου βρίσκονται την ώρα εκτέλεσης της απόφασης του δικαστηρίου.

Για αυτό τον λόγο είναι σε επιφυλακή 20 ομάδες συλλήψεων, σύμφωνα με το «Έθνος». Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ. Εκεί θα κρατηθούν προσωρινά, μέχρι τη μεταφορά τουις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τις διαδικασίες που προηγούνται της φυλάκισης.

Στη συνέχεια, ο εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών θα αποφασίσει σε ποιες φυλακές θα οδηγηθούν, ενώ το τελευταίο βήμα θα είναι η μεταγωγή τους, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Η ηγετική ομάδα, εκτός απροόπτου, θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, ενώ οι υπόλοιποι θα μοιραστούν στις ίδιες φυλακές καθώς και στα καταστήματα κράτησης Μαλανδρίνου και Τρικάλων, εκτός και είναι διαφορετικές οι αποφάσεις του αρμόδιου εισαγγελέα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ.

Στις φυλακές όλοι οι καταδικασθέντες θα παραμείνουν για 14 μέρες σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και στη συνέχεια στα κελιά τους. Το σχέδιο που έχει καταρτιστεί προβλέπει ότι δεν θα έρχονται σε επαφή με άλλους κρατουμένους, αλλά ούτε και μεταξύ τους όσοι βρίσκονται σε διαμάχη, για λόγους ασφαλείας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 22.10.2020

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ