Απεργία της ΓΣΕΕ

Οικονόμου: Το rapid test θα κοστίζει στους ανεμβολίαστους περίπου 10 ευρώ

Οικονόμου: Στα 10 ευρώ το rapid test για τους ανεμβολίαστους Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Rapid test αξίας περίπου 10 ευρώ θα χρειάζονται οι μη εμβολιασμένοι προκειμένου να συμμετέχουν σε δραστηριότητες της καθημερινότητας, όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Σε μία σειρά από χώρους και δραστηριότητες θα υπάρχουν μεγαλύτεροι βαθμοί ελευθερίας για όσους έχουν εμβολιαστεί, τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Mega.

«Σε έναν χώρο ψυχαγωγίας, που δεν συνδέεται άμεσα με ένα θέμα επιβίωσης, να πάει δηλαδή κάποιος να ψωνίσει σε ένα σούπερ μάρκετ κλπ, ή είδη πρώτης ανάγκης ή μια δραστηριότητα τέτοιου τύπου, σε κλειστούς χώρους και εκεί που η μάσκα δεν μπορεί να σε προστατεύσει, διότι όταν πας κάπου να φας δεν θα τρως με τη μάσκα,  εκεί θα μπορούν να πηγαίνουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί και όσοι έχουν πιστοποιητικό νόσησης», διευκρίνισε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Οικονόμου.

Σε μια σειρά από άλλους χώρους, που αφορά δραστηριότητες πολιτισμού και διασκέδασης, όπως σινεμά και θέατρα, θα δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης και στους ανεμβολίαστους με test 48 ωρών, όπως διευκρίνισε , λίγο πριν ανακοινωθούν τα νέα μέτρα σήμερα από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Το κόστος του test θα επιβαρύνει οικονομικά τους ίδιους. Θα είναι rapid, εργαστηριακό δηλαδή, και θα μπει σε μία συγκεκριμένη τιμή της τάξης των 10 ευρώ, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Δεν είναι σκοπός μας να σχηματίσουμε διαχωριστικές γραμμές. Το κράτος μέχρι ένα σημείο μπορεί να διαθέτει πόρους», τόνισε ο κ. Οικονόμου. «Είμαστε σε θέση να μπορούμε να εμβολιάσουμε όποιον θέλει και με όποιο εμβόλιο θέλει».

Σε ό,τι αφορά στη ροή εμβολιασμού τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση σε σχέση με τα νούμερα του Ιουλίου.

Ελλάδα
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ