Παρά τον δισταγμό στην «έξοδο» για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος φέτος (μείον 20% στην κίνηση από πέρυσι) αρκετοί ήταν εκείνοι που ταξίδεψαν ως τη Μύκονο για την πρώτη τους ανάπαυλα μετά την καραντίνα. 

 

Παραλίες και μπαρ του κυκλαδίτικου νησιού υποδέχτηκαν τους επισκέπτες και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα μέτρα δεν τηρήθηκαν με αποτέλεσμα να επιβληθούν βαριά πρόστιμα.

 

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα γνωστού beach bar στην παραλία της Φτελιάς, στο οποίο ελεγκτές επέβαλαν «λουκέτο» 60 ημερών, μέχρι τις αρχές Αυγούστου, και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ στους ιδιοκτήτες, για μη τήρηση των προβλεπόμενων κανονισμών προστασίας και διασφάλισης της δημόσιας υγείας. 

 

Το βαρύ πρόστιμο επιβλήθηκε στο μπαρ, ενώ μεγάλη κίνηση παρατηρήθηκε και σε άλλες επιχειρήσεις στην «Χώρα». Το «λουκέτο» επιβεβαίωσε στον ΣΚΑΪ και ο γενικός γραμματέας εμπορίου και προστασίας του καταναλωτή, Πάνος Σταμπουλίδης που έκανε λόγο για «ανεπίτρεπτη εικόνα».

 

«Στόχος είναι να περιορίσουμε την Covid-19 [...] υπάρχει ένα πλέγμα από θεσμικές κυρώσεις οι οποίες είναι ιδιαίτερα αυστηρές. Είναι κρίμα και για τους εργαζόμενους και για τους ίδιους να μπαίνουν σε λουκέτο γιατί δεν διασφαλίζουν την τήρηση των μέτρων». 

 

Μύκονος: Πρόστιμο 20.000 ευρώ και «λουκέτο» δύο μηνών σε beach bar της Φτελιάς

 

Ο ίδιος τόνισε πως δεν υπάρχει διαδικασία ανάκλησης της ποινής και το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό για 60 ημέρες. Πρόσθεσε δε πως οι αρχές περιμένουν την αναφορά της τοπικής αστυνομίας και για δεύτερο μπαρ στο νησί που φέρεται να σημειώθηκε συνωστισμός. 

 

«Δεν ανοίξαμε την αγορά γενικά και αόριστα. Έχουμε ανοίξει με όρους, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Είναι πολύ απλοί κανόνες. Τα beach bar θα πρέπει να μην ανοίξουν την μπάρα και να αποτρέπεται ο συνωστισμός, να μην δημιουργούνται πάρτι. Για κάθε επιφάνεια χώρου, υπάρχει μια αναλογία τετραγωνικών μέτρων ανά πελάτη, σε αυτά τα μαγαζιά είναι ελεγχόμενη η είσοδος που εκεί τα τετραγωνικά είναι πολύ συγκεκριμένα. Θέλουμε να καταλάβουν οι πάντες πως αυτοί οι κανόνες θα εφαρμοστούν». 

  

 

 

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνεχίζει τους ελέγχους.