Μόλις 15.000 από τα 87.000 δημόσια κτίρια έχουν περάσει πρόσφατο αντισεισμικό έλεγχο

Μόλις 15.000 από τα 87.000 δημόσια κτίρια έχουν περάσει πρόσφατο αντισεισμικό έλεγχο Facebook Twitter
0

Την ανάγκη να ελεγχθούν όλα τα δημόσια κτίρια υπογράμμισε ο καθηγητής σεισμολογίας, και πρόεδρος της επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, σε δηλώσεις του μετά την σημερινή πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής.

Αν και συνολικά, τα κτίρια του Δημοσίου ανέρχονται στις 87.000, μέχρι το 2010 πού ήταν ο ίδιος πρόεδρος του ΟΑΣΠ είχαν ελεγχθεί περίπου 10.000, ενώ μέσα τα επόμενα χρόνια οι επιτόπιοι έλεγχοι έφτασαν στις 15.000.

Τα κτίρια αυτά θα πρέπει να ελεγχθούν από τους μηχανικούς της τοπικής αυτοδιοίκησης «έστω και οπτικά», όπως είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Κατά τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου δεν έγινε ανάλυση σεισμικών δεδομένων αλλά ήταν μια απλή συνάντηση γνωριμίας.

Στην επόμενη συνεδρίαση την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες θα εξεταστούν τα δεδομένα των τελευταίων σεισμών με πρώτον απ' όλους, αυτόν στην Σταμάτα Αττικής

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελλάδα / Απόστολος Λύτρας: Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αντιδρά για την παρέμβαση του Αρείου Πάγου

«Επικοινωνιακού τύπου παρεμβάσεις από τον Άρειο Πάγο» αναφέρει με τη σειρά του ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός
NEWSROOM