Mια ελιά στα Χανιά εντυπωσίασε τη NASA

Mια ελιά στα Χανιά εντυπωσίασε τη NASA Facebook Twitter
3
Μια ελιά από τα Χανιά εντυπωσίασε τους ειδικούς της NASA που την επέλεξε ως Earth Science Picture of the Day (EPOD). 
Πρόκειται για μια φωτογραφία του Χανιώτη αστροφωτογράφου Χρήστου Κοτσαύτη, που απεικονίζει την περίφημη ελιά στις Βούβες. Πρόσφατα η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία είχε δημοσιεύσει και άλλη φωτογραφία του ίδιου φωτογράφου, αυτή τη φορά με τους Κομολίθους.
Όπως δηλώνει στο  zarpanews.gr ο ίδιος. ασχολείται εδώ και χρόνια με αυτό το θέμα. 
Στην ανάρτηση της NASA αναφέρεται: 
«Αυτό το όμορφο αλλά βαθιά ροζιασμένα ελαιόδενδρο μπορεί και να είναι το παλαιότερο δέντρο του είδους του στον κόσμο και συνεχίζει να παράγει ελιές μέχρι και σήμερα. Βρίσκεται στο χωριό Άνω Βούβες στα Χανιά της Κρήτης. Αν και δεν μπορεί να προσδιοριστεί η ακριβής ηλικία του, η ανάλυση του κορμού δείχνει ότι είναι τουλάχιστον 2,000 ετών. Σημειώνεται ότι οι πέτρες στα δύο κοντινά νεκροταφεία είναι περίπου 3,000 ετών. 
Αυτό το υπέροχο δείγμα έχει περιφέρεια 41 ft (12.5 μέτρων). Έχει κηρυχθεί ως προστατευόμενο φυσικό μνημείο της Ελλάδας. Κλαδιά ελιάς από αυτό το αρχαίο χρησιμοποιήθηκαν για να φτιάξουν στεφάνια για τους νικητές των Ολυμπιακών της Αθήνας το 2004 και του Πεκίνου το 2008».
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική αυθαίρετων απελάσεων και συστηματικές κρατήσεις μεταναστών στην Ελλάδα καταγγέλλει η RSA

Ελλάδα / Πολιτική αυθαίρετων απελάσεων και συστηματικές κρατήσεις μεταναστών στην Ελλάδα καταγγέλλει η RSA

Αύξηση κρατήσεων και απελάσεων μεταναστών στην Ελλάδα το 2024, παρά τις αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα και τη νομιμότητα της συγκεκριμένης πρακτικής
LIFO NEWSROOM
ΚΙΣΕ για τη ματαίωση εκδήλωσης: «Η ελληνική κοινωνία δεν θα επιτρέψει στον αντισημιτισμό να απλώσει τα πλοκάμια του»

Ελλάδα / ΚΙΣΕ για τη ματαίωση εκδήλωσης: «Η ελληνική κοινωνία δεν θα επιτρέψει στον αντισημιτισμό να απλώσει τα πλοκάμια του»

«Οι εκθέσεις βιβλίου αποτελούν χώρους ελεύθερου διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών», επισημαίνει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος 
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ενδιαφερον,βεβαια.Ομως μια επισημανση για ενα συχνο σφαλμα των φωτογραφων σε αντιστοιχες περιπτωσεις.Η φωτογραφηση ενος αντικειμενου ασυνηθιστα μεγαλου ΧΩΡΙΣ ενα μεσο συγκρισης διπλα του,συνηθως εναν ορθιο ανθρωπο,ακυρωνει το βασικο στοιχειο του μεγεθους διοτι αυτο δεν γινεται ευκολα αντιληπτο.
Σημειώνεται ότι οι πέτρες στα δύο κοντινά νεκροταφεία χρονολογείται πίσω στο γεωμετρικό περιόδουΕχει κηρυχθεί ως προστατευόμενη φυσικό μνημείο της Ελλάδας. Κλαδιά ελιάς από αυτό το αρχαίο χρησιμοποιήθηκαν για να φτιάξουν στεφάνια...