Μετρό Θεσσαλονίκης: Άνοιξε για το κοινό ο σταθμός «Παπάφη» - Ουρές από τον κόσμο

Μετρό Θεσσαλονίκης: Άνοιξε για το κοινό ο σταθμός «Παπάφη» Facebook Twitter
Φωτ.: Grtimes.
0

Τις πύλες του για το κοινό άνοιξε σήμερα ο σταθμός «Παπάφη» του μετρό Θεσσαλονίκης με πλήθος κόσμου να σπεύδει για να δει τις εγκαταστάσεις.

Όπως αναφέρει το grtimes, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν και έναν από τους συρμούς που ήταν σταθμευμένος και επισκέψιμος ο οποίος ξεκίνησε από το αμαξοστάσιο, και εισήλθε στον σταθμό ελάχιστα λεπτά αργότερα.

Δεν υπήρχαν επιβάτες πλην των τεχνικών του ανάδοχου που το παρουσίασαν στους επισκέπτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση του συρμού, σ’ αυτή τη φάση, έγινε παρουσία χειριστή για λόγους ασφαλείας και τυχόν έκτακτο γεγονός, όμως δεν υπήρξε καμία επέμβαση στο χειριστήριο.

Οι σήραγγες στον εν λόγω σταθμό οδηγούν από τη μία προς το σιδηροδρομικό σταθμό και από την άλλη προς τη Νέα Ελβετία. Αργότερα αναμένεται να επεκταθούν προς Καλαμαριά και αεροδρόμιο, μετά την έναρξη της λειτουργίας που προβλέπεται για το 2023.

Μετρό Θεσσαλονίκης: Άνοιξε για το κοινό ο σταθμός «Παπάφη» Facebook Twitter
Φωτ.: Grtimes.

Ο κάθε συρμός, με τέσσερα βαγόνια, συνολικού μήκους 52 μέτρων, θα περνάει κάθε 1,5 λεπτό και θα μεταφέρει 450 άτομα. Η μέγιστη ταχύτητα θα είναι μέχρι 80 χλμ την ώρα και η μέση ταχύτητα 30 χλμ την ώρα.

Μετρό Θεσσαλονίκης: Άνοιξε για το κοινό ο σταθμός «Παπάφη» Facebook Twitter
Φωτ.: Grtimes.
Μετρό Θεσσαλονίκης: Άνοιξε για το κοινό ο σταθμός «Παπάφη» Facebook Twitter
Φωτ.: Grtimes.

«Θα αλλάξει τη ζωή στην πόλη. Θα μπορούμε να αφήσουμε τα ΙΧ αυτοκίνητα. Το Μετρό μας θα είναι φθηνό. Το εισιτήριο ελάχιστα θα διαφέρει από αυτό του ΟΑΣΘ» ανέφερε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος επισημαίνοντας ότι προβλέπεται συνδυασμός μετακίνησης με λεωφορείο.

Tην δυνατότητα να επισκεφτούν και να δουν από κοντά χώρους του Μετρό Θεσσαλονίκης θα έχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, σήμερα και αύριο (26-27 Νοεμβρίου), καθώς, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ συμμετέχει στο φετινό OPEN HOUSE THESSALONIKI 2022 με δύο από τις εγκαταστάσεις της: Το Αμαξοστάσιο της Πυλαίας όπου στεγάζεται και το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του Μετρό και το Σταθμό Παπάφη.

Μετρό Θεσσαλονίκης: Άνοιξε για το κοινό ο σταθμός «Παπάφη» Facebook Twitter
Φωτ.: Grtimes.
Μετρό Θεσσαλονίκης: Άνοιξε για το κοινό ο σταθμός «Παπάφη» Facebook Twitter
Φωτ.: Grtimes.

Οι ώρες επίσκεψης για το κοινό θα είναι από τις 10:00 το πρωί έως τις 15.00 το μεσημέρι. Συνιστάται στους επισκέπτες να προσέρχονται εγκαίρως στους χώρους που θέλουν να επισκεφθούν, καθώς δεν πραγματοποιούνται ξεναγήσεις μετά τη λήξη του ωραρίου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Ελλάδα / Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Έκτακτα μέτρα προστασίας για εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας λόγω των επικίνδυνα υψηλών θερμοκρασιών. Πρόστιμα 2.000 ευρώ για παραβάσεις.
LIFO NEWSROOM
Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Ελλάδα / Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Η 31χρονη κατέθεσε – παρουσία ψυχολόγου – πως έπεσε πρώτη φορά θύμα σεξουαλικής επίθεσης από τον πατέρα της όταν ήταν 16 ετών και ζούσαν μαζί στο σπίτι της γιαγιάς της, έπειτα από τον χωρισμό των γονιών της
LIFO NEWSROOM
Δίκη Γρίβα: «Περίμενα ότι θα αυτοκτονούσε, όχι ότι θα σκότωνε» - Ενταση στην αίθουσα με τους γονείς του θύματος

Ελλάδα / Δίκη Γρίβα: «Περίμενα ότι θα αυτοκτονούσε, όχι ότι θα σκότωνε» - Ενταση στην αίθουσα με τους γονείς του θύματος

Ολοκληρώθηκε η εξέταση των μαρτύρων στη δίκη για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα, με τους γονείς της να ξεσπούν εναντίον του κατηγορούμενου
LIFO NEWSROOM
ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΕΝΕΟ

Ελλάδα / Φωτιά στον Φενεό: «Η σημαντικότερη μέχρι στιγμής οικολογική καταστροφή της φετινής αντιπυρικής περιόδου»

Τα αίτια της φωτιάς στον Φενεό - Τα 5.950 από τα 11.460 στρέμματα που κάηκαν, αφορούν δασικό είδος χωρίς δυνατότητα φυσικής αναγέννησης μετά από πυρκαγιά - Δείτε χάρτες
LIFO NEWSROOM