«Ψευδή» και «κατασκευασμένη» χαρακτηρίζει ο δικηγόρος του ηθοποιού, που κατηγορείται για υπόθεση βιασμού.

 

Ο δικηγόρος του ηθοποιού μέσω δήλωσής του υποστηρίζει ότι η καταγγελία αποτελεί περίπτωση που επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το ελληνικό metoo, έχοντας ως στόχο την δημοσιότητα. «Δεν είναι σύμπτωση το ότι η υπόθεση αυτή στηρίζεται σε μια καταγγελία που χρονικά έπεται της ανάδειξης και της δράσης του κινήματος «metoo» και τον σπουδαίο και καθοριστικό ρόλο που αυτό έπαιξε στην αποκάλυψη περιπτώσεων κατάχρησης εξουσίας σε εγκλήματα γενετήσιας ελευθέριας και άλλων» , αναφέρει σε δήλωση του ο δικηγόρος Χάρης Αναγνωστόπουλος.

 

«Είναι απολύτως βέβαιο ότι η συγκεκριμένη καταγγελία είναι απολύτως ψευδής, αντιφατική και αυτοαναιρούμενη από το ίδιο το περιεχόμενό της. Δυστυχώς όμως ανήκει σε εκείνες τις περιπτώσεις που ενώ απέχουν παρασάγγας από τον προστατευτικό πυρήνα του ανωτέρω κινήματος, επιχειρούν αθέμιτα να εκμεταλλευτούν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που αυτό δημιούργησε και να το εργαλειοποιήσουν, στοχεύοντας σε δημοσιότητά και άλλους ιδιοτελείς σκοπούς».

 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ηθοποιού, «εξ’ αφορμής μάλιστα τέτοιων κατασκευασμένων, ψευδών και εκ του πονηρού υποβαλλόμενων καταγγελιών, που εν τέλει υπονομεύουν και βλάπτουν το παραπάνω κίνημα και τα πραγματικά θύματα καταδικαστέων συμπεριφορών και εγκλημάτων, θα πρέπει κάποια στιγμή να αναλογιστούμε το μέγεθος της ζημίας που προκαλείται σε αυτόν που καταγγέλλεται άδικα και αναληθώς με τον τρόπο αυτόν».

 

Ο κ. Αναγνωστόπουλος καταλήγοντας σημειώνει:  «Γιατί οι τρομακτικές συνέπειες για την επαγγελματική, κοινωνική, προσωπική και οικονομική υπόσταση του αναληθώς καταγγελλόμενου, δυστυχώς επ’ ουδενί δεν αποκαθίστανται από τη μεταγενέστερη απαλλαγή του, ιδίως όταν επί μακρόν έχει αποτυπωθεί στη συνείδηση της κοινής γνώμης ως θύτης και έχει υποστεί καίρια πλήγματα στην αξιοπρέπεια και στην ηθική του υπόσταση».

 

Υπενθυμίζεται ότι, ο εισαγγελέας πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του συγκεκριμένου ηθοποιού για το αδίκημα του βιασμού έπειτα από καταγγελία γυναίκας ότι την βίασε το 2020. Ο σχετικός φάκελος έφτασε στα χέρια του κ. Σπυρόπουλου μέσω του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του προέδρου του πειθαρχικού οργάνου του Σωματείου, Πασχάλη Τσαρούχα. Ο ηθοποιός αρνείται την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι υπήρχε συναίνεση. Η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη σε ανακριτή.