Δόθηκαν πριν από λίγο δύο λωρίδες κυκλοφορίας και στο ρεύμα προς Αθήνα της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Μεταμόρφωσης, όπου είχε διακοπεί από το πρωί λόγω της φωτιάς που ξέσπασε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών.

 

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας διεξάγεται ως εξής:

 

Στο ρεύμα προς Αθήνα είναι κλειστή η δεξιά λωρίδα και τα αυτοκίνητα κινούνται από τη μεσαία και την αριστερή λωρίδα, από το ύψος της γέφυρας Λυκόβρυσης μέχρι τον κόμβο Μεταμόρφωσης.

 

Στο ρεύμα προς Λαμία είναι κλειστή η αριστερή λωρίδα, στο ίδιο τμήμα (από τον κόμβο Μεταμόρφωσης έως τη γέφυρα Λυκόβρυσης) και τα αυτοκίνητα κινούνται στις δύο δεξιές λωρίδες.

 

Η φωτιά στο εργοστάσιο στη Μεταμόρφωση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, αλλά με σαφώς καλύτερη εικόνα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

 

Η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 7π.μ πρωί σε εργοστάσιο ανακυκλώσιμων πλαστικών στην Μεταμόρφωση είχε ως αποτέλεσμα η Εθνική Οδός Αθηνών Λαμίας να παραμένει κλειστή.

 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική αποτράπηκε ο κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση Αττικής, αλλά παραμένει σε πλήρη εξέλιξη, γι' αυτό συνεχίζεται η μάχη των δυνάμεων πυρόσβεσης για την κατάσβεση της.

 

Οδηγίες από την Περιφέρεια Αττικής

 

Από την πλευρά της η περιφέρεια Αττικής απέστειλε νωρίτερα οδηγίες προς τους πολίτες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, για την καλύτερη προστασία της υγείας τους.

 

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, οι πολίτες παρακαλούνται:

 

1. Nα αποφεύγουν την έκθεσή τους στη ροή και στα ρεύματα του καπνού, προκειμένου να προστατευθούν από τις συνέπειες των αναθυμιάσεων

 

2. Εφόσον αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή άλλα συναφή προβλήματα υγείας να επικοινωνούν άμεσα με το θεράποντα ιατρό τους

 

3. Να διατηρούν ερμητικά κλειστά πόρτες, παράθυρα και τυχόν αλλά ανοίγματα των κτιριακών τους εγκαταστάσεων.

 

4. Να παραμένουν σε ανοιχτούς ή αεριζόμενους χώρους που δεν επηρεάζονται από το συμβάν και τις συνέπειές του.

 

5. Να προβαίνουν σε καλό αερισμό κάθε χώρου ή εγκατάστασης που θα χρησιμοποιούν μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

 

Παράλληλα με εντολή του Περιφερειάρχη οι υπηρεσίες Περιβάλλοντος της Περιφέρειας θα προχωρήσουν άμεσα στη διενέργεια ελέγχου στην περιοχή, προκειμένου, εφόσον απαιτηθεί, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας.