Λέσβος: Στο Καρά Τεπέ οι πρώτοι πρόσφυγες και μετανάστες - Θετικό στον κορωνοϊό βρέφος 20 ημερών

Λέσβος: Στο Καρά Τεπέ οι πρώτοι πρόσφυγες και μετανάστες - Θετικό στον κορωνοϊό βρέφος 20 ημερών Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
0

Ξεκίνησαν να μπαίνουν στον νέο καταυλισμό προσωρινής διαμονής προσφύγων και μεταναστών στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ, οι πρώτοι πυρόπληκτοι που διέφυγαν από τον καμένο καταυλισμό της Μόριας.

Όσοι εισέρχονται στον καταυλισμό υποβάλλονται σε τεστ για τον κορωνοϊό με τα λεγόμενα rapid test (γρήγορης ανίχνευσης), που δίνει αποτέλεσμα σε περίπου 15 λεπτά. Ήδη εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα από αυτή τη διαδικασία. Όσοι βρίσκονται θετικοί και οι επαφές τους θα οδηγούνται σε χώρο υγειονομικής απομόνωσης που έχει δημιουργηθεί στο νέο καταυλισμό.


Μετά τον έλεγχο για τον κορωνοϊό, ακολουθεί η καταγραφή των προσφύγων και μεταναστών και στη συνέχεια οδηγούνται κατά οικογένειες σε σκηνές των έξι ατόμων οριοθετημένες κατά εθνικότητες.

Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου υποστηρίζουν ότι στο νέο καταυλισμό θα στεγαστούν περί τους 3.000 ανθρώπους με πρώτη προτεραιότητα αυτοί οικογενειών και μελών ευάλωτων ομάδων. Από νωρίς το μεσημέρι άρχισε, επίσης, η διανομή φαγητού στο σύνολο των προσφύγων και μεταναστών, που βρίσκονται στον δρόμο.

Στην Αθήνα μεταφέρεται βρέφος θετικό στον κορωνοϊό 

Βρέφος 20 ημερών, αφγανικής καταγωγής, διαγνώσθηκε θετικό στον κορωνοϊό χθες βράδυ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης από το δρόμο όπου ζει μετά το κάψιμο του καταυλισμού της Μόριας με εμπύρετο νόσημα και αναπνευστικά προβλήματα. Εκεί διαγνώσθηκε θετική στον κορωνοϊό και η μητέρα του.

Λόγω των αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το βρέφος και την πιθανότητα να χρειασθεί διασωλήνωση σε παιδική ΜΕΘ που δεν διαθέτει το νοσοκομείο Μυτιλήνης, προγραμματίζεται η μεταφορά του με πτήση του ΕΚΑΒ στην Αθήνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Πέραμος: Στη ΓΑΔΑ ο πατέρας του 27χρονου - Αναμένεται να κληθεί ξανά για κατάθεση η σύντροφός του

Ελλάδα / Νέα Πέραμος: Στη ΓΑΔΑ ο πατέρας του 27χρονου - Αναμένεται να κληθεί ξανά για κατάθεση η σύντροφός του

Οι σχέσεις τους ήταν τεταμένες λόγω περιουσιακών διαφορών - Ο πατέρας του είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ο γιος του ίσως συνδεόταν με τον εμπρησμό δύο αυτοκινήτων του
THE LIFO TEAM