Κύκλωμα ψευδών συνταγογραφήσεων: Πώς ψάρευαν «μηδενικούς» ΑΜΚΑ με συνεργούς γιατρούς

γιατρός Facebook Twitter
Pixabay/DarkoStojanovic
0

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την εγκληματική οργάνωση που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ., η οποία πραγματοποιούσε ψευδείς συνταγογραφήσεις ζημιώνοντας τον ΕΟΠΥ.

Δύο άντρες, πρόεδρος και ο διευθυντής πωλήσεων εταιρείας αντίστοιχα, φέρεται να είχαν ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, η οποία οργάνωνε ακόμα και γυρίσματα για τη διαφήμιση των προϊόντων τους, καθώς εκτός από ιατρικά προϊόντα, λάνσαραν και καλλυντικά και αντηλιακά.

Ο μηνιαίος τζίρος του κυκλώματος από τις παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων φέρεται να άγγιζε τα 30.000 ευρώ, με την συνολική ζημιά να φτάνει τις 700.000 ευρώ. Ακόμα και κατά τη διάρκεια των ερευνών, μέλη της οργάνωσης φέρεται να παρέδωσαν σε συνεργούς ιατρούς τουλάχιστον 128.000 ευρώ.

Ένας από τους ιατρικούς επισκέπτες της εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να ήταν πρώτος στην κατάταξη των υπαλλήλων της εταιρείας φέρει το προσωνύμιο «Ζάζα». Ο άνδρας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κάτιας Νιάκαρη στο iefimerida.gr, εντόπιζε γιατρούς στην Πελοπόννησο, «ψάρευε»  «μηδενικούς» Α.Μ.Κ.Α. ακόμα και από ψυχιατρικές κλινικές, που ανήκουν κυρίως σε Ρομά, αλλά και μετανάστες από το Πακιστάν, στους οποίους συνταγογραφούνταν παρανόμως φάρμακα, σε συνεργασία με ψυχιάτρους. 

Ο «Ζάζα» μαζί με ιατρικό επισκέπτη φέρεται να είχαν στήσει δίκτυο πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης για εκατοντάδες ευρώ. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ