ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

Κορωνοϊός: Πτήση με ιατρικό φορτίο από την Κίνα

Κορωνοϊός: Πτήση με ιατρικό φορτίο από την Κίνα Facebook Twitter
Πτήση με ιατρικό φορτίο από την Κίνα (Πηγή φωτό Πρώτο Θέμα)
0

Αεροσκάφος της Aegean απογειώθηκε πριν από λίγες πόλεις από την πόλη Τιεντσίν της Κίνας, φορτωμένο με ιατρικό εξοπλισμό, για τη «μάχη» απέναντι στον κορωνοϊό

Το αεροσκάφος A-320 έχει προορισμό το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και μεταφέρει ιατρικό εξοπλισμό που είναι δωρεά της κινεζικής κυβέρνησης, ελληνικών εταιρειών και επιχειρηματιών, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Το φορτίο περιλαμβάνει μάσκες, ειδικές στολές, αναπνευστήρες, scrub κ.α. Το αεροπλάνο παραχωρήθηκε από την Aegean, το κόστος των καυσίμων ανέλαβαν τα ΕΛΠΕ και στο εγχείρημα συνεισέφεραν η οικογένεια Λασκαρίδη, ο Γιώργος Προκοπίου και το «Ωνάσειο», σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Τον συντονισμό του εγχειρήματος είχε η Daisy Fengyoung, την οποία έχει ορίσει η ελληνική κυβέρνηση ως συντονίστρια τέτοιων αποστολών. Πάνω στα πακέτα που φορτώθηκαν στο αεροσκάφος ήταν γραμμένα μηνύματα συμπαράστασης προς την Ελλάδα, τόσο στα ελληνικά όσο και στα κινέζικα, ενώ κυβερνήτης του αεροσκάφους είναι ο διευθυντής πτητικού έργου της Aegean Ζήσης Πεχλιβανούδης.

Ελλάδα
0

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ